Håndboldkvinderne prygler tamme brasilianere i EM-optakt

Træning og mediedag med håndbold kvindelandsholdet i Idrættens Hus i Brøndby Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det var til tider lidt rodet, men Danmark var Brasilien aldeles overlegen i Golden League-åbning.

Det var ikke fejlfrit, men det var alligevel en suveræn sejr, de danske håndboldkvinder åbnede Golden League-stævnet i norske Stavanger med.

Et svagt brasiliansk mandskab var reelt intet match for et dansk hold på vej til EM, og de danske kvinder kunne tanke selvtillid med en storsejr på 34-22.

I forsvarskrumtap Line Haugsteds skadesfravær har defensiven været det store spørgsmål for Danmark i optakten til det kommende EM.

At dømme ud fra opgøret mod Brasilien giver den ikke anledning til større panderynker.

Midteraksen stod stærkt foran en velspillende Althea Reinhardt i første halvleg. Det betød, at Danmark hurtigt kunne åbne en føring, som blot blev større, som halvlegen skred frem.

Man kan diskutere, om det var på en billig baggrund, da brasilianerne mildest talt ikke så skræmmende ud.

Ikke desto mindre viste Jesper Jensens hold gode takter i både forsvaret og angrebet, hvor især en velfungerende kontrafase gav flere lette mål.

17-10 hed føringen ved pausen, hvor eneste minus var et tocifret antal brændte chancer og en del tekniske fejl. Det kunne dog gå an, da modstanden var overkommelig på dagen.

Mens Althea Reinhardt holdt Brasilien uden mål i over syv minutter fra anden halvlegs start, skød Danmark hullet på måltavlen større og større.

Danmark buldrede i front med 22-10, og anden halvleg blev kun en duel om størrelsen på den danske sejr.

Der var plads til fejl, og de var der også i perioder, men det kunne ikke rokke ved en overbevisende dansk sejr.

Holland og Norge er de to andre hold i firenationersturneringen. Tidligere torsdag tog førstnævnte en overraskende storsejr på 33-24 over værtsnationen.

Norge, som er forsvarende både europa- og verdensmester, var ubesejret i 16 kampe i træk inden øretæven mod Holland.

Danmark møder Norge lørdag, mens det søndag gælder sidste kamp mod Holland.

Onsdag rejser Danmark til Slovenien, hvor man 4. november åbner EM mod værtsnationen.