Holland fastholder EM-tronen i kvindecykling

Hasselt
CYCLING-ROAD-OLY-PARIS-2024 Foto: Mauro Pimentel/Ritzau Scanpix

For sjette år i træk vandt Holland EM-guldet, da Lorena Wiebes var stærkest. Emma Norsgaard blev nummer syv.

Den hollandske cykelrytter Lorena Wiebes vandt lørdag kvindernes linjeløb ved EM i Belgien.

Den 25-årige hollænder tog karrierens anden EM-titel, da ingen var i stand til at følge hende i en massespurt.

Wiebes vandt også EM i 2022, mens landsmanden Mischa Bredewold stillede op som forsvarende mester.

De hollandske kvinder har siddet tungt på den europæiske cykeltrone siden 2019 med seks guldmedaljer i træk i linjeløb.

Emma Norsgaard Bjerg blev bedste dansker i lørdagens EM med en syvendeplads.

Cykelløbet over 162 kilometer bød på flere udbrud, men et stærkt hollandsk hold kontrollede tempoet i den forreste del af feltet og sørgede for samling med 12 kilometer til målstregen i Hasselt.

Hele otte hollændere lå på hjul af hinanden med tre kilometer tilbage i et forsøg på at hindre pludselige angreb.

Emma Norsgaard Bjerg blev hjulpet frem af to franske ryttere på vej ind mod opløbsstrækningen, hvor danskeren dog ikke for alvor formåede at tage kampen op.

Sølvet gik til italienske Elisa Balsamo, mens Daria Pikulik fra Polen tog bronzen.

Danske Rebecca Koerner sluttede på en 26.-plads, mens Cecilie Uttrup Ludwig kom over målstregen som nummer 63.

Søndag køres mændenes EM i linjeløb. Her er Mads Pedersen det bedste danske medaljebud på et otte mand stort dansk hold.