Ikast kvaser Champions Leagues prygelknabe

Ikast
CL kvindehåndbold: Ikast Handbold - Vipers Kristiansand Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Zaglebie Lubin havde ikke en chance mod Ikast, der har været flyvende i Champions League i denne sæson.

Ikast Håndbold er indtil videre ustoppelig i Champions League.

Lørdag tromlede klubben på hjemmebane hen over den polske klub Zaglebie Lubin, som ikke var i nærheden af danskernes niveau, og vandt 41-29.

Det var da heller ikke forventet, at polakkerne skulle yde nogen synderlig modstand. Gæsterne har tabt alle kampe i Champions League.

Ikast har vundet alle sine fem og fører gruppe B.

Zaglebie Lubin bed dog udmærket fra sig i kampens indledning, hvor tempoet var utrolig højt. Der var ingen struktur i spillet, og de fleste mål blev scoret på kontra. Og derfor kunne gæsterne være med.

Det var dog Ikast, der anført af den tjekkiske stjerne Markéta Jerábková kom foran med to-tre mål i begyndelsen af kampen.

Men føringen kunne have været meget større, hvis de gulklædte værter havde scoret på alle chancer og i øvrigt lod være med at begå tekniske fejl på stribe i det hæsblæsende tempo.

Da kampen satte sig, og tempoet faldt, var det tydeligt, at Ikast var klasser bedre end polakkerne, som især forsvarsmæssigt ikke lignede et hold, der hører til i Champions League.

Med en pauseføring på 21-15 skulle Ikast gå meget ned efter pausen, hvis der skulle opstå spænding i opgøret. Men det skete ikke.

Tværtimod kværnede værterne videre. Stortalentet Julie Scaglione meldte sig for alvor ind i opgøret. Med sine forskelligartede evner i spillet scorede hun mål på samlebånd. I alt ti blev det til.

Faktisk behøvede Ikast slet ikke at spille sig ud i anden halvleg. Der var plads til små finurligheder, når værterne kom frit igennem til afslutning, og smilene sad løst, når der uden de store anstrengelser blev scoret.

Knap så let bliver det i den kommende Champions League-runde, hvor Ferencvaros venter. Ungarerne nåede i sidste sæson finalen ved Final 4 i Budapest.