Indskifter sikrer hollandsk favoritsejr over Polen

Hamburg
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group D Poland v Netherlands Foto: John Macdougall/Ritzau Scanpix

Wout Weghorst sikrede efter få minutter på banen Holland en 2-1-sejr over Polen i Hamburg.

Holland fik tre point i sin åbningskamp ved EM, da det søndag blev 2-1 over Polen på Volksparkstadion i Hamburg.

Hollænderne dominerede kampen, men var bagud 0-1 og skulle bruge en sen scoring af indskifteren Wout Weghorst for at indfri favoritværdigheden over polakkerne, der var uden den skadede stjerneangriber Robert Lewandowski.

Holland overnatter dermed på førstepladsen i gruppe D, hvor Østrig og Frankrig først dyster mandag aften.

Holland åbnede opgøret bedst og havde et par meget nærgående indslag, inden polakkerne efter kvarters spil åbnede ballet med en føring stik mod spil og chancer.

Adam Buksa, der havde fået chancen i front i fraværet af Lewandowski, steg til vejrs og pandede flot Piotr Zielinskis hjørnespark i kassen til 1-0.

Polens sidste skanse, Wojciech Szczesny, havde en mere end almindelig travl eftermiddag, blandt andet måtte han kort efter Buksas træffer diske op med en refleksredning på Virgil van Dijks flugter.

Også Tijjani Reijnders og Memphis Depay misbrugte muligheder, inden Liverpools Cody Gakpo efter en halv time omsider forløste hollænderne med et afrettet skud lige uden for feltet, der tog fusen på Szczesny.

Forsvarsspilleren Jakub Kiwior var tæt på at genoprette den polske føring lige efter udligningen, men generelt var Holland klart farligst før pausen, og målscorer Gakpo stod for sidste store afbrænder, inden holdene traskede i omklædningsrummene.

Her havde Polen mest at snakke om, og der blev også lukket klart bedre end for hollænderne efter pausen.

Ronald Koemans blåklædte tropper var stadig mest pågående, men mange af chancerne manglede i modsætning til første halvleg at blive spillet store nok til at udgøre en reel trussel for Szczesny.

Xavi Simons, Denzel Dumfries og Stefan de Vrij fik dog alle afsluttet, og det samme gjorde Kiwior i denne anden ende, hvilket keeper Bart Verbruggen dog var klar på.

Koeman hev både Depay og Gakpo ud i slutfasen, og efter blot et par minutter på grønsværen viste Wout Weghorst sin store skarphed efter et tålmodigt angreb og en stikning fra venstreback Nathan Aké.

Weghorst blev matchvinder, mens også Bart Verbruggen var meget afgørende med et par sene redninger, da Polen desperat søgte en udligning.