Sport - Ritzau

Kronologi over problemerne i Dansk Ride Forbund

Kronologi over problemerne i Dansk Ride Forbund

Kronologi over problemerne i Dansk Ride Forbund

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
Fødevareministeren og Dansk Ride Forbund holder endnu et møde Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I indeværende kalenderår er konflikten i Dansk Rideforbunds bestyrelse bare vokset og vokset.

Her følger en kronologisk gennemgang med udvalgte nedslagspunkter over problemerne i Dansk Ride Forbund i 2024.

* 5. januar: Ulf Helgstrand trækker sig som formand i Dansk Ride Forbund efter 21 år på posten. Det sker efter en sag om hans søn, dressurrytteren Andreas Helgstrand, der fik karantæne som landsholdsrytter, efter at TV 2-programmet "Operation X" afslørede, at heste på træningscentret Helgstrand Dressage, som er ejet af Andreas Helgstrand, blev behandlet dårligt. Næstformand Jakob Ravnsbo trækker sig også.

* 13. april: Dan Boyter bliver valgt som ny formand i Dansk Ride Forbund og får Ditte Bach Sørensen som næstformand.

* 1. juli: Dressurrytteren Carina Cassøe Krüth trækker sig op til OL, efter at forbundet er kommet i besiddelse af en video, hvor hun pisker sin hest. Senere udelukkes hun fra landsholdet.

* 17. september: Formand Dan Boyter og næstformand Ditte Bach Sørensen bliver indklaget for Etisk Komité under DIF af fire bestyrelsesmedlemmer. Henvendelsen vedrører formandens og næstformandens rolle i forbindelse med økonomisk støtte til et World Cup-stævne i 2024, håndteringen af veterinærrapporter og en sag mod formanden for springudvalget. Klagerne mener, at der er handlet i strid med bestyrelsens forretningsorden, vedtægterne og good governance.

* 19. september: Etisk Komité beslutter at optage sagen til behandling med henvisning til beskyldningernes karakter og alvor og sagens almene betydning for såvel rideforbundet som DIF.

* 20. september: Formand Dan Boyter skriver første gang offentligt på rideforbundets hjemmeside om problemerne i bestyrelsen. Et flertal i bestyrelsen udtrykker mistillid til ham som formand, skriver han og navngiver de fire bestyrelsesmedlemmer Charlotte Kjærgaard, Linnea Ericsson-Carey, Henrik Jørgensen og Nathalie Zu Sayn Wittgenstein.

23. september: De fire utilfredse bestyrelsesmedlemmer svarer Dan Boyter og kalder formandens håndtering "uprofessionel". De kalder ledelsen i forbundet "egenrådig" og beskriver en ledelsespraksis med "personlig chikane" mod bestyrelsesmedlemmer, der opponerer mod en egenrådig ledelse.

* 23. september: Formand Dan Boyter skriver yderligere på forbundets hjemmeside om de problemer, der er i bestyrelsen. Han skriver, at situationen er blevet så fastlåst og uholdbar, at det går ud over forbundets drift og udvikling.

* 2. oktober: Som følge af den verserende konflikt i Dansk Ride Forbund stopper prinsesse Benedikte som protektor. Prinsesse Benedikte har været protektor for forbundet siden 1992.

* 4. oktober: Andreas Helgstrand, som i forvejen afsonede en karantæne for dårlig behandling af heste, får yderligere tre måneders karantæne samt en bøde på 5000 kroner. Han er blevet identificeret som manden, der råber "giv den en ordentlig en" til Carina Cassøe Krüth i en omtalt video. Andreas Helgstrand bekræfter, at det er ham, der medvirker på videoen. Til gengæld afviser han, at han opfordrer til at bruge pisken "overdrevent", som Carina Cassøe Krüth gør på videoen.

* 11. oktober: Der indkaldes til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Dansk Ride Forbund efter motiverede begæringer fra 61 klubber - svarende til de påkrævede 15 procent. Mødet afholdes 8. december i Odense, og baggrunden for indkaldelsen er mistillid til formanden og en samlet bestyrelse.

Kilder: Dansk Ride Forbund, Danmarks Idrætsforbund (DIF), kongehuset.dk, ridehesten.dk og Ritzau.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“

Diese Woche in Kopenhagen

Walter Turnowsky ist unser Korrespondent in Kopenhagen
Walter Turnowsky Korrespondent in Kopenhagen
„Lieber erst einmal meckern“