Kvindernes holdkap svømmer sig til femte danske medalje

European Aquatics Championships 2024 - Day 13 Foto: Antonio Bat/Ritzau Scanpix

Schastine Tabor, Clara Rybak-Andersen, Helena Rosendahl Bach og Julie Kepp fik bronze i medley-holdkap.

Danmark nåede søndag aften op på fem medaljer ved EM i svømning på langbane.

Det skete, da kvindernes holdkap i 4 x 100 meter medley blev nummer tre i finalen og dermed fik bronze.

I finalen bestod den danske kvartet af Schastine Tabor, Clara Rybak-Andersen, Helena Rosendahl Bach og Julie Kepp Jensen.

De fik samlet en tid på 4 minutter og 2,3 sekunder og var 0,24 sekunder hurtigere end svenskerne på fjerdepladsen.

- Når man kan svømme med om medaljer, så finder man et ekstra gear. Heldigvis gik hundrededelene til vores fordel. Det var fedt at slutte på den måde, siger Julie Kepp Jensen.

Polen vandt guld og var 3,32 sekunder hurtigere.

Ungarn fik sølv i en tid, der var et halvt sekund hurtigere end danskernes.

Tidligere søndag vandt Helena Rosendahl Bach guld i disciplinen 200 meter butterfly.

- Jeg elsker at svømme holdkap, man får altid lidt ekstra energi. Jeg elsker at svømme med pigerne, så det var en sindssyg afslutning. Jeg er så glad, siger Helena Rosendahl Bach.

Danskernes EM blev rundet af med en finale i herrernes holdkap i 4 x 100 meter medley, hvor det blev til en femteplads.

Den danske kvartet med Robert Falborg Pedersen, Elias Elsgaard, Casper Puggaard og Frederik Riedel Lentz var knap to sekunder fra en medalje med tiden 3 minutter og 35,30 sekunder.

Østrig, Polen og Ukraine kom ind på de tre første pladser inden for ni hundrededele af et sekund.

Inden sidstedagen havde Danmark svømmet sig til tre medaljer. Clara Rybak-Andersen fik sølv i 200 meter bryst, Julie Kepp hentede bronze på 50 meter fri, og kvindernes holdkap i 4 x 100 meter fri svømmede sig til sølv.