Lyngby tager første sejr i tæt bundgyser mod Vejle

Lyngby
Superliga: Lyngby Boldklub - Vejle Boldklub Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Vejle er fortsat uden point i Superligaen, da jyderne knebent tabte på udebane til bundrivalerne fra Lyngby.

For første gang i denne sæson kom Lyngby foran i en kamp i Superligaen. Og for første gang vandt Lyngby, da det fredag aften blev til en 1-0-gevinst mod Vejle.

I de seks foregående kampe havde Lyngby ikke prøvet at vinde, men det var dog blevet til to uafgjorte kampe.

Med nederlaget har Vejle nu tabt sæsonens syv første kampe og er isoleret på ligaens sidsteplads.

Vejle stillede op uden angriberen German Onugkha og stopperen Oliver Provstgaard, der begge er rygtet på vej væk fra klubben.

Med de to profiler ude stillede Vejle markant svækket op til bundkampen i Lyngby, og de var savnet i hver deres ende af banen.

Lyngby-spillerne kom ud på banen med masser af energi og opportunisme i spillet. Det var til at se, at hjemmeholdet var på en mission.

Vejle var i kampens begyndelse presset langt tilbage og indkasserede også det mål, der skulle vise sig afgørende.

Lyngbys kantspiller Jonathan Amon udnyttede sin hurtighed, da amerikaneren scorede til 1-0 efter 21 minutter. Assisten kom fra Tobias Storm efter et godt Lyngby-pres.

Med sin fart kom Amon forbi sin direkte modspiller og sparkede bolden fladt ind bag Vejle-keeperen Igor Vekic.

Lyngby fortsatte med at dominere før pausen, og kantspilleren Magnus Warming fik også afsluttet, men bolden sad lige i favnen på Vekic.

I anden halvleg ændrede kampen karakter. Vejle havde nu pludselig initiativet, og Lyngby fokuserede på at forsvare sig.

Vejle havde bolden meget i slutfasen, og det blev til flere afslutninger mod mål, men kun ganske få blev farlige.

I den anden ende fik en velspillende Amon chancen for at lukke kampen, men et forsøg på et chip blev læst af Vekic inde på stregen.

Vejle pressede på i slutminutterne, men der var ingen point at hente for det efterhånden kriseramte udehold.