McIlroy scorer 135 millioner kroner i PGA-finale

Atlanta
TOUR Championship - Final Round Foto: Kevin C. Cox/Ritzau Scanpix

For tredje gang i karrieren kan Rory McIlroy kalde sig vinder af PGA Tourens finale.

Golfspilleren Rory McIlroy var i forvejen en velhavende mand, men sent søndag aften dansk tid blev han en god portion rigere.

Nordireren vandt finalen på PGA Tour, der også kaldes FedEx Cup, med mindst mulig margin foran dette års vinder af US Masters, Scottie Scheffler fra USA, og sydkoreanske Im Sung-jae.

McIlroy gik samlet de fire runder i 21 slag under par på banen i Atlanta i USA - et slag bedre end duoen, som delte andenpladsen.

Det sikrer ham en gevinst på 18 millioner dollar, som svarer til knap 135 millioner kroner.

McIlroy har været en af de stærkeste fortalere for PGA Tour, efter at golfarrangøren i år har fået stor konkurrence af den omdiskuterede LIV Golf.

Sidstnævnte er finansieret af Public Investment Fund, som er ejet af styret i Saudi-Arabien. Adskillige store profiler er blevet lokket til at spille med i den nye serie af turneringer, men ikke McIlroy.

- Jeg tror på golfsporten, og jeg tror især på denne her (PGA Tour, red.) tour. Jeg tror på spillerne på touren her, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det er det bedste sted i verden at spille golf. Og jeg har spillet over hele verden.

- Jeg er enormt stolt over det her, men det bør også være et stolt øjeblik for PGA Tour. De har gået gennem nogle hårde perioder i år, men vi kommer igennem det, lyder det fra McIlroy.

33-årige McIlroy vandt også PGA-finalen i 2016 og 2019. Han har derudover vundet fire majortitler i løbet af karrieren.