Hamburg
EM herrehåndbold: Norge-Portugal Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Norges håndboldherrer er godt i gang med en rigtig skuffende EM-slutrunde. Onsdag tabte holdet til Portugal.

Den norske deroute fortsætter ved EM i håndbold.

Onsdag led holdet endnu et skuffende resultat, da det blev til et nederlag på 32-37 til Portugal ved den første kamp i mellemrunden, hvor holdet er kommet over med nul point.

Norges defensiv var mod Portugal som en si, hvor de hurtige portugisere gang på gang gled igennem uden problemer.

Nederlaget er det tredje pointtab i træk for nordmændene, hvor en semifinale nu synes langt væk.

Efter at have åbnet EM med en sejr over et svagt polsk hold, spillede Norge i gruppespillet uafgjort mod Færøerne og tabte til Slovenien.

I opgøret mod Portugal tog nordmændene ellers fra første fløjt teten, men langsomt kom det portugisiske mandskab i gang.

Med god og hurtig angrebshåndbold overtog Portugal styringen i første halvleg og gik til pause foran med tre mål.

Hele 18 mål lukkede den norske defensiv ind i første halvleg, og tendensen fortsatte i anden del af kampen, hvor Norge aldrig fik fat i de velspillende portugisere.

Målene blev jævnt fordelt mellem profilerne på det portugisiske mandskab, der leverede hurtigt spil og flere flotte detaljer undervejs i anden halvleg.

Samme offensive kvalitet var der ikke hos Norges helt store stjerne Sander Sagosen, der havde en skidt dag i hallen i Hamburg.

Den rutinerede profil virkede tung i sine bevægelser og var uskarp i både beslutninger og afslutninger, hvilket også afspejlede sig i statistikken, hvor Sagosen noterede sig for sølle to scoringer i opgøret.

Det var dog ikke fordi, Norge ikke kunne finde vej til netmaskerne, og det var defensivt, at nordmændenes store problem var i kampen, hvilket altså blev straffet af et stærkt spillende portugisisk mandskab.