Norge tager første semifinalebillet ved håndbold-EM

Ljubljana
Slovenia Handball Foto: Zsolt Czegledi/Ritzau Scanpix

Med en sejr over Slovenien blev Norge inden mødet med Danmark klar til semifinalerne ved EM i kvindehåndbold.

Norge er som det første hold klar til semifinalerne ved EM i kvindehåndbold.

Mandag indløste de forsvarende mestre billet til turneringens næste fase med en sejr på 26-23 over Slovenien i mellemrunden.

Resultatet betyder, at Norge ikke kan ende uden for top-2 i sin gruppe, hvor Danmark også er med.

Netop Danmark og Norge møder hinanden onsdag i begge landes sidste kamp i mellemrunden. Danmark ligger nummer to i gruppen og kan derfor også øjne en semifinalebillet.

Det er endnu uvist, om danskerne skal spille om at gå videre onsdag aften eller allerede vil være sikre på avancement inden kampstart. Det afhænger nemlig af, hvordan det går for Slovenien og Sverige i deres sidste kampe, og de spilles alle, inden Danmark går på banen mod Norge.

Norge fik en skidt start mod Slovenien, og var en smule overraskende bagud 3-6 efter ti minutter. Kun fire minutter senere var der dog udlignet igen, da Team Esbjerg-spilleren Nora Mørk gjorde det til 6-6.

Det virkede til, at nordmændene var kommet op i gear. Men Slovenien hang på, selv om en anden Esbjerg-spiller, Henny Reistad, gjorde sit, for at Norge kunne trække fra.

Reistad gik til pause noteret for seks scoringer, men kun et enkelt mål adskilte holdene ved stillingen 16-15 efter de første 30 minutter.

I anden halvleg startede Slovenien igen godt. Norge kæmpede med at finde en rytme - og med at få bolden forbi Maja Vojnovic i det slovenske mål - og frustrationer begyndte at vise sig.

Slovenien formåede dog aldrig at komme foran med mere end et enkelt mål, og da det skulle afgøres, holdt Henny Reistad og co. hovedet koldt.

Og det var takket være en storspillende Reistad, at Norge hev sejren og semifinalebilletten i land. Esbjerg-bagspilleren endte med at lave ti mål, herunder flere i slutfasen.

Semifinalerne ved EM spilles fredag. Søndag afvikles både bronzekamp og finale.