OB fastholder top-6-drømmen efter sejr over svage AaB

Odense
Superliga OB - AaB Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

OB var bedste hold fredag med en sejr på 2-1 over AaB. Fynboerne stadig kan nå drømmen om top-6.

OB holdt drømmen om top-6 i live fredag aften, da holdet hjemme slog nedrykningstruede AaB med 2-1.

Der var klasseforskel mellem de to mandskaber, hvor OB havde flere muligheder for at score endnu flere mål, mens AaB i store perioder så meget svage ud.

Resultatet betyder, at OB hvert fald i et par dage rykker op på syvendepladsen, mens AaB igen taber terræn i bunden og fortsætter på 11.-pladsen med syv point op til AC Horsens på tiendepladsen.

OB startede opgøret bedst, blandt andet med to store muligheder til angriber Bashkim Kadrii, men ind kom bolden ikke i den omgang.

OB kunne have fået udbytte af spilovertaget i 24. minut, da den unge forsvarer Tobias Slotsager stangede bolden i nettet. Men han var offside, og dermed slap AaB med skrækken.

Otte minutter efter gik den dog ikke længere for AaB, da OB-anfører Jeppe Tverskov blev nedlagt i feltet, og straffesparket derefter sparkede Bashkim Kadrii ind til 1-0.

OB kom også bedst ud af pausen, og det gav pote allerede fire minutter inde i anden halvleg, da kanten Franco Tongya på smuk vis saksesparkede bolden i nettet til 2-0.

Herefter var OB fortsat bedst. Trods et udfordrende græstæppe havde hjemmeholdet ikke svært ved at kombinere sig udenom et AaB-mandskab i opløsning.

Blot et par minutter efter 2-0-scoringen havde Kadrii muligheden for at blive dobbelt målscorer, da han kom helt alene med AaB's keeper, men sidstnævnte vandt den duel.

OB tog foden en smule af speederen herefter, men lurede stadig på kontra, hvor specielt kanten Emmanuel Sabbi var farlig, men uskarp.

Stik imod spil og chancer fik AaB-forsvarer Daniel Granli reduceret i tillægstiden, men det var for sent til at rette på, at OB kunne gå sejrrigt fra fredagens aftenopgør med 2-1.