OB sætter prop i krisen med heroisk sejr over FCN

Farum
Superliga: FC Nordsjælland - OB Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

OB kæmpede med alt, hvad fynboerne havde, da de på udebane slog FCN med 1-0 søndag eftermiddag.

Et hårdt fightende OB-mandskab fik stoppet blødningen efter fire superliganederlag på stribe, da det søndag blev til tre vigtige point på udebane mod FC Nordsjælland i 11. spillerunde.

Det var et OB-mandskab, der virkede yderst opsat på at komme fra Right to Dream Park med point.

Odenseanerne ville frem over banen og vekslede mellem at presse højt og stå dybt, hvilket gav værterne problemer med at spille sig igennem kæderne, som mandskabet notorisk har været kendt for.

Fynboerne straffede FCN på en omstilling i midten af første halvleg, hvor Don Deedson blev målscoreren.

FC Nordsjælland var langt mere aggressiv efter pausen og fik også to mål annulleret, men det lykkedes ikke at få det udlignende mål trods mange chancer.

Sejren betyder, at OB fortsat ligger nummer ti med 11 point.

Det var femte kamp på stribe for FCN uden en sejr i Superligaen, og klubben indfinder sig på fjerdepladsen med 19 point.

Det var en jævnbyrdig start på opgøret med et OB-hold, der ikke var bleg for at presse FCN højt på banen.

FCN havde bolden mest, men chancerne blev aldrig for alvor store, selv om Marcus Ingvartsen efter seks minutter fik en god mulighed, men hovedstødet svigtede.

Efter 24 minutter kom OB i front, da Don Deedson fuldendte en omstilling efter et boldtab af FCN's store profil Andreas Schjelderup.

Oliver Villadsen var dog tæt på at udligne kort tid efter, men en heroisk blokering af svenske Filip Helander i forsvaret afværgede det.

FCN kom mere aggressivt ud til anden halvleg, hvor både Schjelderup og Christian Rasmussen fik annulleret scoringer for offside.

Hjemmeholdet havde utrolig mange chancer, som blev afværget af et heroisk OB-forsvar, der sikrede en tiltrængt sejr, selv om cheftræner Andreas Alm fik rødt kort til sidst.