Pointløse Sønderjyske får stryg af de finske ishockeymestre

DM-finale i Metalligaen: SønderjyskE vs. Esbjerg Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Tappara leverede til tider ishockey på højt europæisk niveau, da holdet slog Sønderjyske klart.

Glæden var kortvarig for Sønderjyske, da det danske ishockeyhold tirsdag aften kom foran mod de finske mestre fra Tappara.

I resten af opgøret viste udeholdet sit tårnhøje niveau og vandt 7-1 på isen i Champions Hockey League.

Sønderjyske har stadig sit første point til gode i turneringen, hvor 24 hold kæmper om kæmper om de 16 pladser i ottendedelsfinalerne.

Efter fem kampe er det danske mesterhold på sidstepladsen og kan ikke længere drømme om avancement.

Det så ellers lovende ud fra start i Vojens, hvor Sønderjyske efter hurtige kombinationer bragte sig foran på en scoring af Gustav Nielsen.

Det hurtige føringsmål gav værterne selvtillid, men Tappara tog langsomt grebet om kampen og kørte pucken rundt i højt europæisk tempo.

Før der var spillet ti minutter, havde Oiva Keskinen udlignet, og da Emil Järventie lidt senere i perioden satte tre mand og scorede til 2-1, begyndte det at gå galt for Sønderjyske.

Finnerne sad tungt på anden periode og lukkede kampen med tre scoringer på 11 minutter.

I tredje periode satte Benjamin Rautiainen punktum med målet til 7-1, og var det ikke for en velspillende Tobias Vilykke i det danske bur, kunne det snildt være endt med en større sejr.

Vilykke endte med 35 redninger, men kunne ikke forhindre den uundgåelige skæbne.

Sønderjyske mangler nu blot en udekamp mod Eisbären Berlin.