RB Leipzig og Poulsen dukker dansk duo i vigtig CL-sejr

Leipzig
RB Leipzig - Celtic Glasgow Foto: Jan Woitas/Ritzau Scanpix

Oliver Abildgaard og Matt O'Riley sled forgæves for point i 1-3-nederlaget til RB Leipzig.

To af klubberne under Red Bull-koncernen havde en glimrende onsdag aften i Champions Leagues gruppespil.

RB Leipzig slog hjemme Celtic 3-1 i en vigtig nøglekamp om at holde sig i live i forhold til avancement fra gruppe F i en kamp, hvor tre danskere fik spilletid.

I gruppe E fik Maurits Kjærgaard og Salzburg efter uafgjorte kampe mod Chelsea og AC Milan sin første sejr med 1-0 over Dinamo Zagreb. Den sender foreløbigt holdet til tops i puljen.

U21-landsholdsspilleren fik som eneste dansker i onsdagens tidlige kampe i Champions League fuld spilletid, og midtbanespilleren var synlig i både det defensive og offensive arbejde.

Den schweiziske angriber Noah Okafor blev matchvinder på et straffespark efter 71 minutters spil.

Sideløbende fortsatte søsterklubben fra Leipzig efter en skidt periode sin opadgående formkurve med 3-1 over Celtic i en livlig og afvekslende kamp.

Matt O'Riley var eneste dansker i gæsternes startopstilling, men han fik allerede i slutningen af første halvleg selskab af Oliver Abildgaard, mens Yussuf Poulsen fik godt ti minutter som indskifter for Leipzig.

Franske Christopher Nkunku åbnede ballet for Leipzig i første halvleg, men portugiseren Andre Silva blev matchvinder med to scoringer i anden halvleg, efter at landsmanden Jota havde udlignet for Celtic.

Efter 64 minutter lynede Andre Silva efter en stor udspilsfejl af Celtic-keeper Joe Hart, og et lille kvarter efter omsatte han en fremragende assist af forsvarsspilleren Mohamed Simakan til 3-1.

Med sejren har Leipzig tre point i gruppen. Real Madrid og Shakhtar Donetsk har henholdsvis seks og fire point, inden deres møde senere onsdag aften.