RB Leipzig slår tamme Dortmund og booker pokalsemifinale

Leipzig
RB Leipzig - Borussia Dortmund Foto: Jan Woitas/Ritzau Scanpix

Med en 2-0-sejr over et tamt Dortmund-mandskab blev Leipzig klar til semifinalen i den tyske pokalturnering.

RB Leipzig kom onsdag et skridt nærmere et forsvar af titlen som tysk pokalmester.

Her spillede holdet sig nemlig på eget græs videre til semifinalen i dette års udgave af turneringen. Borussia Dortmund blev slået 2-0.

Timo Werner gjorde det til 1-0 cirka halvvejs i første halvleg, da han i feltet satte indersiden på en tværaflevering fra Mohamed Simakan og vinklede bolden i mål.

Først otte minutter inde i tillægstiden blev det så 2-0. Dortmund sendte alt frem - inklusive målmanden - på et hjørnespark, og det straffede Leipzig. Willi Orban bankede det sidste søm i gæsternes kiste.

Yussuf Poulsen var på grund af en muskelskade ikke med i Leipzigs trup.

Med Peter Vindahl Jensen i målet i hele kampen røg Nürnberg tidligere onsdag aften ud pokalturneringen, da det i kvartfinalen mod Stuttgart endte 0-1.

Enzo Millot stod for kampens ene mål. Franskmanden modtog bolden med kun Vindahl Jensen foran sig og prikkede den forbi danskeren.