To sene mål sender Holland i EM-semifinale mod England

Berlin
FBL-EURO-2024-MATCH47-NED-TUR Foto: John MacDougall/Ritzau Scanpix

Holland er klar til semifinalen ved EM efter en 2-1-sejr over Tyrkiet. Hollænderne skal nu møde England.

Det hollandske fodboldlandshold var længe bagud 0-1 mod Tyrkiet, men på to sene mål blev kampen vendt på hovedet.

Holland endte sent lørdag aften med at vinde EM-kvartfinalen knebent med 2-1.

Dermed skal Holland tirsdag aften nu møde England, der tidligere lørdag vandt sin kvartfinale over Schweiz efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Tyrkiet havde generelt stor ære af kampen mod Holland, der skulle bruge alle ressourcer i anden halvleg for at afværge et truende nederlag.

Først ved at score de to mål og siden med at holde stand mod tyrkerne, der pressede på for at udligne og var tæt ved det flere gange.

Men Holland klarede skærene og står nu blandt de fire bedste nationer ved EM.

I den anden EM-semifinalen skal Frankrig og Spanien mødes tirsdag aften.

Mens flere af de øvrige kvartfinaler ved EM til tider var taktisk låst og til tider kedelige, var der masser af underholdning i kampen mellem Tyrkiet og Holland.

Tyrkerne ville gerne have bolden og forsøgte at styre kampen. Og det var ikke spor ufortjent, at Tyrkiet kom foran 1-0 ti minutter før pausen.

Forsvarsspilleren Samet Akaydin headede Tyrkiet foran efter et indlæg fra Real Madrid-stjernefrøet Arda Guler.

To tyrkere yderligere stod faktisk i kø for at heade bolden ind ved bageste stolpe i den situation.

Holland skulle derefter jagte en udligning, og angriberen Wout Weghorst kom ind fra anden halvlegs start i en satsning. Tyrkerne blev i stedet farlige på omstillinger.

Ti minutter inde i anden halvleg hamrede Guler bolden på stolpen på et frispark. Men tyrkerne var ikke i stand til at finde et mål nummer to, der måske kunne have afgjort kampen.

Efter 70 minutter fik Holland i stedet udlignet til 1-1.

Forsvarsspilleren Stefan de Vrij steg højt til vejrs og headede bolden i nettet.

Fem minutter senere scorede Holland igen, og det blev registreret som et selvmål af Mert Müldür, der hårdt presset af Cody Gakpo skovlede bolden i eget net.

Vigtige minutter for Holland, der skal roses for at finde spillet frem i den fase af opgøret.

Derefter indledte tyrkerne et stort pres mod Holland i de sidste omkring 20 minutter, og det var tæt på en udligning flere gange.

Men enten stod den indskiftede forsvarsspiller Micky van de Ven i vejen på selve målstregen, eller også diskede keeperen Bart Verbruggen op med en redning.

Hollænderne kunne juble euforisk ved slutfløjtet. Imens kastede tyrkerne sig skuffede i græsset.