Sene scoringer sikrer FCK sejren over AGF i Aarhus

Aarhus
Superliga AGF - FC København Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

To mål i kampens sidste kvarter sikrede søndag FC København en sejr på 2-0 mod AGF i Aarhus.

To sene scoringer sørgede søndag for, at FC København sluttede efteråret i Superligaen af på den bedst tænkelige måde.

Målene mod AGF betød nemlig, at de forsvarende mestre fra FCK kunne rejse hjem fra Aarhus med en sejr på 2-0 efter 17. spillerunde af Superligaen.

Resultatet betyder, at FCK er sikre på at overvintre på tredjepladsen med 27 point. Hvis topholdet FC Nordsjælland senere søndag slår kriseramte AaB, skal FCK hente otte point på Farum-klubben i foråret.

Modsat bliver AGF uden for top-6, da aarhusianerne kun har hentet 22 point.

Selve kampen var en meget låst affære, hvor defensiven stod markant stærkere end offensiven for begge hold.

Ud fra spil og chancer lignede det derfor længe, at kampen skulle ende uden scoringer.

Selv om FCK kom bedst ud af startblokken, blev første halvleg hurtigt jævnbyrdig, hvor det meste af spillet foregik mellem felterne.

Det var dog meget tæt på en scoring kort før pausen, da FCK-forsvarsklippen Denis Vavro ramte stolpen med et langskud.

Ti minutter inde i anden halvleg fik AGF bolden i mål, men efter en VAR-gennemgang blev scoringen annulleret for offside, fordi midtbanespilleren Nicolai Poulsen forstyrrede FCK-keeper Kamil Grabara inde på stregen.

Mod slutningen af kampen pressede de forsvarende mestre mest på for et mål, og med knap ti minutter tilbage af kampen lykkedes det, da Lukas Lerager fik hovedet på et hjørnespark.

Sejren blev cementeret i overtiden, da venstrebacken Victor Kristiansen hamrede sin første scoring for FCK i nettet.