Silkeborg ydmyger FC Nordsjælland efter europæisk kindhest

Silkeborg
Superliga: Silkeborg IF-FC Nordsjælland Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Efter europæisk exit vandt Silkeborg 4-1 hjemme over FC Nordsjælland. Tonni Adamsen blev dobbelt målscorer.

Mindre end tre døgn efter den ærgerlige nedtur i Belgien viste spillerne i superligaklubben Silkeborg IF, at de ikke arbejder med europæiske tømmermænd.

På hjemmebane vandt silkeborgenserne søndag eftermiddag med 4-1 over FC Nordsjælland i det af klubberne brandede "El Plastico" - mødet mellem rækkens to kunstgræshold.

Som følge deraf får Silkeborg nu ejerskab over et rødt plastiktrofæ, som ellers har været i FC Nordsjællands varetægt efter de seneste tre møder.

De tre første mål faldt i løbet af en periode på fem minutter midt i første halvleg, mens Silkeborgs Tonni Adamsen i anden halvleg formåede at score to gange på tre minutter.

Selv om Kent Nielsen var tvunget til et par ændringer i startopstillingen, lignede hans spillere ikke nogen, der var trætte efter de 120 minutters spilletid i Gent torsdag aften.

Tværtimod var det de nordsjællandske gæster, der noget uvant virkede overmatchet på sammenhængskraft og energi - fraværet af Jeppe Tverskov kom med en høj pris.

Derfor var det noget ulogisk, at gæsterne tog føringen efter en halv times spil, men man må åbne de gaver, man får.

En stor opspilsfejl af Robin Østrøm gav gæsterne en kontramulighed, og til sidst blev bolden serveret for Benjamin Nygren, der kiggede Nicolai Larsen ud og drejede bolden op i målhjørnet.

Den lille mentale lussing kom silkeborgenserne sig hurtigt over. Et par minutter senere var der udlignet efter tvivlsomt forsvarsspil.

Andreas Poulsens lange indlæg fik lov til at sejle over Daniel Svensson, og så kunne Oliver Sonne møde bolden og flugte den i kassen fra nært hold.

Yderligere to minutter senere blev det 2-1 til Silkeborg. Younes Bakiz drev bolden ind i feltet og udså det lange hjørne som sit mål, før han knaldede kuglen utageligt derover. Bakiz har scoret i alle sine tre superligakampe for Silkeborg siden sommerskiftet fra AaB.

Inden pausen nåede tilskuerne at være vidner til lidt blodig dramatik.

Robin Østrøm og Conrad Harder bragede hovederne sammen, og begge blev liggende i plastikgræsset, mens blodet flød. Begge blev iført bandager rundt om hovedet, og efter et par minutters behandling gav de hinanden hånden, og kampen kunne genoptages.

I anden halvleg nåede Marcus Ingvartsen at sende bolden på overliggeren på en stor chance, inden gæsterne kollapsede og indkasserede to mål på kort tid.

Younes Bakiz udfordrede Zidan Sertdemir i feltet og blev klodset nedlagt. Dommer Mikkel Redder pegede omgående på pletten, og Tonni Adamsen steppede op og scorede til 3-1 med et spark midt i målet.

Ondt blev værre for de desillusionerede gæster, der blev straffet på et kontraangreb et par minutter senere. Bakiz spillede Adamsen fri, og han udplacerede igen Andreas Hansen.

I mindst nogle timer topper Silkeborg superligatabellen med 12 point efter fem kampe, mens FC Nordsjælland står noteret for otte point.