Sønderjyske og Lyngby kommer på tavlen efter livlig deler

Superliga: Sønderjyske - Lyngby Boldklub Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sønderjyske var tættest på sejren, men det sluttede 1-1 i en livlig pointdeling med Lyngby.

Sønderjyske og Lyngby hentede fredag deres første point i den nye superligasæson, da det sluttede 1-1 i Haderslev.

Hjemmeholdet var klart bedst i anden halvleg, men Lyngby holdt stand og fik dermed revanche for 0-2-nederlaget mod FC København i sin sæsonpremiere.

Oprykkeren Sønderjyske tabte 0-1 i Silkeborg i sidste uge, men viste lovende spillemæssige takter, og de fortsatte fredag.

Med udgangspunkt i en stærk organisation skabte sønderjyderne en god håndfuld kvalificerede chancer.

Tobias Sommers drøn i første halvleg blev dog de lyseblås eneste træffer, og glæden varede kun kort, da Frederik Gytkjær hurtigt bragte balance i regnskabet.

Med hver et point holder Sønderjyske og Lyngby også til i Superligaens tunge ende, når runden er afsluttet på mandag.

I jagten på sæsonens første point ville begge hold frem ad banen fra første fløjt, og det gav en underholdende slagudveksling.

Sønderjyske kom bedst fra land, og efter et lille kvarters spil åbnede midtbanespilleren Tobias Sommer affæren på smukkeste vis, da han erobrede bolden og efter et træk smækkede den hårdt i nettet til 1-0 fra kanten af feltet.

Hurtige og driblestærke Jonathan Amon drev i perioder gæk med værternes defensiv, men der kom ikke meget ud af amerikanerens arbejde. Enten fordi han selv eller holdkammeraterne manglede skarphed.

I stedet faldt udligningen efter 20 minutters spil, da bundrutinerede Frederik Gytkjær ad et par omgange fik stopperen Maxime Soulas til at se skidt ud, inden han køligt satte kuglen ind bag en sagesløs Nicolai Flø i Sønderjyske-buret.

Sønderjyske kreerede i anden halvleg de største chancer og pressede på.

Efter en lille times spil var midtbanespilleren Sefer Emini meget tæt på med et hug fra kanten af feltet, som tog ydersiden af stolpen.

Indskiftede Alexander Lyng og Emini havde de største chancer i slutfasen, men forsømte begge at sætte forsøgene inden for rammen.