Spanske fodboldherrer slår Frankrig og tager OL-guldet

Paris
FBL-OLY-PARIS-2024-FRA-ESP Foto: Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

I en medrivende OL-finale vandt Spanien guld ved at besejre værtsnationen Frankrig efter forlænget spilletid.

Spaniens fodboldherrer vandt fredag aften OL-guld efter en hæsblæsende finale mod Frankrig, der var ved at lave et enestående comeback.

Dramaet endte med en sejr til Spanien på 5-3 efter forlænget spilletid på Parc des Princes i Paris.

I den ordinære spilletid smed spanierne en føring på 3-1. Frankrig scorede to gange i slutfasen og sørgede for forlænget spilletid.

Her fandt spanierne kvalitet nok frem til at score to gange og sikre guldet.

Inden de 30 ekstra minutter bød kampen på god underholdning og masser af mål i begge ender.

Efter 12 minutter koksede det i det spanske forsvar flere gange. Og det gav et åbningsmål til Frankrig.

Først blev bolden ikke clearet godt nok i Spaniens straffesparksfelt, og franske Enzo Millot fik derfor mulighed for at hugge på kassen.

Det var dog et ufarligt forsøg fra Millot. Men den spanske keeper Arnau Tenas droppede, så bolden alligevel gik i nettet til fransk 1-0-føring.

Så var det Spaniens tur til at jagte mål, og på ti gyldne minutter scorede spanierne tre gange og vendte kampen helt på hovedet.

Først dirigerede den spanske midtbanespiller Fermin Lopez bolden i nettet fra en umarkeret position inde i feltet efter 18 minutter.

Syv minutter senere øgede FC Barcelona-spilleren med sit andet mål i kampen og sjette mål i turneringen, da han var hurtig over en returbold fra den franske keeper Guillaume Restes.

Det spanske mål til 3-1 faldt efter 28 minutter, da Alex Baena scorede direkte på frispark, hvor Restes stod helt stille inde på stregen.

Frankrig pressede på inden pausefløjtet, men formåede ikke at score trods flere gode chancer. Heriblandt et nærgående hovedstød fra angriberen Jean-Philippe Mateta.

I anden halvleg fortsatte den franske jagt på mål, men længe holdt spanierne godt stand.

Først i det 79. minut ændrede en fransk dødbold på cifrene. Et frispark fra Michael Olise blev styret i mål af indskiftede Maghnes Akliouche til 2-3-reducering.

Det fik spændingen til at stige på Parc des Princes, og det kunne høres på hjemmepublikummet.

I tillægstiden fik Frankrig tilkendt et straffespark efter et VAR-tjek, og det omsatte Mateta til en 3-3-scoring.

Spanieren Benat Turrientes, der begik straffesparket, nåede i den anden ende at ramme overliggeren, inden slutfløjtet for den ordinære spilletid lød.

Dermed skulle opgøret ud i forlænget spilletid, og to spanske scoringer gjorde forskellen.

Efter 100 minutter svigtede de franske markeringer. Den indskiftede spanier Sergio Camello udnyttede en stikning til at chippe bolden ind over den franske keeper.

I slutminutterne øgede Camello til slutresultatet 5-3 efter en friløber, der blev skabt efter et langt udkast fra Tenas.