Team Esbjerg sætter NFH på plads i første DM-semifinale

Esbjerg
Women''s EHF Champions League - CSM Bucuresti vs Team Esbjerg Foto: Robert Ghement/Ritzau Scanpix

Efter en jævnbyrdig første halvleg trak Team Esbjerg fra og vandt første DM-semifinale mod NFH med 28-23.

Team Esbjerg har det ene ben i DM-finalerne.

Lørdag vandt holdet den første semifinale mod Nykøbing F. Håndboldklub (NFH). I egen hal tog Jesper Jensens tropper en sejr på 28-23.

Kampen var tæt i første halvleg, men efter pausen satte Esbjerg tingene på plads. NFH er nu tvunget til at vinde, når de to hold mødes igen tirsdag.

Team Esbjerg gik ind til kampen som storfavorit, men det var ikke til at se, da den blev fløjtet i gang. De to hold fulgtes ad stort set hele første halvleg.

Kun ved 5-3 og 6-4 til NFH i starten af kampen samt ved pausestillingen 16-14 til Esbjerg var holdene adskilt af mere end et enkelt mål. Henny Reistad var som så ofte før omdrejningspunktet for hjemmeholdet med seks mål i de første 30 minutter.

Esbjerg begyndte at vise tænder i slutningen af første halvleg, og det forsatte i anden. Efter 13 minutter var vestjyderne foran med syv mål, og så måtte NFH-træner Jakob Larsen tage en timeout.

Gæsterne virkede især rådvilde i angrebet og kæmpede gevaldigt med at score, blandt andet fordi Anna Kristensen i Esbjerg-målet viste sig meget svær at passere.

NFH kæmpede videre, men esbjergenserne slap aldrig grebet om kampen. Gæsterne var i anden halvleg tættest på ved minus fire og truede aldrig Esbjergs føring.

Ondt blev værre for NFH, da Nikita van der Fliet i store smerter måtte udgå fra kampen sent i anden halvleg. Den hollandske stregspiller stopper i klubben efter sæsonen, og spørgsmålet er, om hun kommer på banen igen for NFH.

Senere lørdag spilles den første DM-semifinale mellem Odense Håndbold og Ikast Håndbold.