Team Esbjerg varmer op til semifinaler med prygl til Ikast

Kvindehåndbold: Ikast Håndbold - Team Esbjerg Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Få dage efter sin triumf i European League fik Ikast Håndbold store tæsk i Esbjerg.

Team Esbjerg er klar til Final 4 i Champions League og ligner også et ualmindeligt godt bud på en kommende dansk mester.

Det understregede Jesper Jensens tropper onsdag med en fokuseret 36-24-sejr over Ikast Håndbold, da sidste runde i slutspillets gruppespil blev afviklet.

Lussingen kom blot tre dage efter, at Ikast Håndbold triumferede i den næstbedste europæiske turnering, European League, hvor midtjyderne i finalen slog Nykøbing F. Håndboldklub (NFH).

Skaden er dog til at overse for Ikast. Alt var således på plads inden den afsluttende runde i de to grupper, og Ikast Håndbold møder lørdag uanset det store nederlag det regerende mesterhold, Odense Håndbold, i den første af potentielt tre semifinaler.

I den anden semifinaleserie tørner Team Esbjerg sammen med NFH. Også det stod klart inden onsdagens kampe, hvori Odense hjemme slog NFH 28-22.

Ud over enkelte udfald var koncentrationen stor hos Team Esbjerg i hjemmekampen mod Ikast, selv om kampens betydning var yderst begrænset.

Efter 16-10 var blevet til 16-13, strammede vestjyderne skruen og bragte sig foran 20-14 ved pausen, og allerede efter 43 minutters spil rundede hjemmeholdet 30 mål - for tiende kamp i træk - efter en scoring af højrefløj Marit Røsberg Jacobsen.

Slutteligt endte det med en sejr på 12 mål. Vilde Mortensen Ingstad og Kristine Breistøl lavede begge seks mål, mens keeperduoen, Anna Kristensen og Amalie Milling, tilsammen snuppede 19 af 43 Ikast-forsøg, og begge blev noteret for en redningsprocent over 40.

Ud over semifinalisternes opgør fik Aarhus United onsdag sin første sejr i slutspillet, da holdet ude hentede en flot sejr på 39-31 hos Viborg HK, mens København Håndbold tog hul på sin sommerferie med 34-31 over Silkeborg-Voel.