Sport - Ritzau

Tidligere World Tour-dansker nyder livet på anden klasse

Tidligere World Tour-dansker nyder livet på anden klasse

Tidligere World Tour-dansker nyder livet på anden klasse

Ritzau
Gladsaxe
Zuletzt aktualisiert um:
2. etape i PostNord Danmark Rundt Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Andreas Stokbro har fundet sig til rette på det lidt skøre hollandske hold TDT-Unibet.

Han var et ombejlet stortalent i sine helt unge år, men Andreas Stokbro har levet en lidt omtumlet tilværelse, siden han efter 2021-sæsonen drattede ned fra cykelsportens kongeklasse.

Team Qhubeka mistede sin licens til World Tour efter økonomiske kvaler, og da holdet lukkede i december 2021, måtte Stokbro på intens jagt efter en ny arbejdsgiver inden den nye sæson.

Det endte med en aftale hos det norske hold Coop på sportens tredje klasse, inden han i 2023 kørte for Leopard Togt, hvor endnu en holdlukning kostede ham en arbejdsplads.

Det åbnede ikke desto mindre muligheden for at rykke et skridt op ad rangstigen, og han er nu havnet hos TDT-Unibet på cykelsportens anden klasse.

- Jeg håber selvfølgelig på at komme op på allerøverste niveau igen, men jeg har det egentlig ret fint på det her niveau, siger Andreas Stokbro, som i denne uge har kørt PostNord Danmark Rundt.

- Vi kører nogle af de allerstørste cykelløb, men kører også de lidt mindre løb, og det kan jeg meget godt lide. Så jeg har det super godt, hvor jeg er nu, men man stræber selvfølgelig altid efter noget større, siger han.

TDT-Unibet er et meget nyt hold, men har ambitiøse planer om at komme til Tour de France allerede i 2026. Og selv om setuppet omkring holdet er nyt, så fejler det ikke noget.

- Holdet er i rivende udvikling, så man ved aldrig, hvor det ender. Vores budget er ikke lige så stort som på World Tour-holdene, der har råd til flere træningslejre og mere udstyr.

- Vores miljø er ikke på nogen måder dårligt. Der er bare nogen, der kan tage det skridtet længere end os, men jeg er fuldt ud tilfreds med at være her, siger han.

TDT-Unibet er vokset ud af et YouTube-univers, som hollandske Bas Tietema skabte, da han i midten af sine 20'ere droppede sin egen cykelkarriere.

Det betyder, at næsten halvdelen af staben til alle løb består af fotografer og videofolk, som skaber foto- og videoindhold, der er med til at generere økonomi.

- Det er superfedt. Det er lidt anderledes end på mange andre hold, fordi der er så stor fokus på mediedelen. Men det er stadig et professionelt cykelhold, og de to ting smelter faktisk rigtig fint sammen. For os ryttere er præstationsdelen det vigtigste.

- Der er selvfølgelig nogen, der er mere glade for det end andre, og man skal lige vænne sig til, at der hele tiden sidder en ovre i hjørnet med et kamera, siger han med et grin, mens der står en ovre i hjørnet med et kamera.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“