Tjekkisk outsider modstår krise og vinder Wimbledon-titel

London
TENNIS-GBR-WIMBLEDON Foto: Henry Nicholls/Ritzau Scanpix

For andet år i træk fik Wimbledons kvinderække en tjekkisk vinder, da Barbora Krejcikova gik hele vejen.

Den tjekkiske tennisspiller Barbora Krejcikova vandt lørdag titlen i kvindernes singlerække ved Wimbledon.

I finalen triumferede den tjekkiske outsider med en sejr på 6-2, 2-6, 6-4 over den syvendeseedede italiener Jasmine Paolini.

Det er tredje gang, at verdensranglistens nummer 32 går hele vejen på det veltrimmede græs syd for London.

Tidligere i karrieren var tjekken specialist i double, og det er to gange lykkedes at vinde kvindernes doublerække i Wimbledon med Katerina Siniakova. Det var i 2018 og 2022.

Lørdag klarede hun sig fortrinligt uden makker, da hun med simpelt og fejlfrit spil nærmest udspillede Paolini i første sæt.

Problemerne meldte sig til gengæld for tjekken i andet sæt, hvor hendes sikre spil slet ikke var til at genkende.

Krejcikova spillede nervøst og forsigtigt, mens Paolini fandt modet frem og vandt de mest umulige dueller.

Hurtigt stod det klart, at de to spillere skulle afgøre sagen i et tredje sæt.

Her blev duellen mere lige. De to spillere var stærke i egne serverpartier og fulgtes ad frem til 3-3, før det lykkedes Krejcikova at få brudt til 4-3.

Da tjekken efterfølgende bragte sig på 5-3, begyndte det at tippe hendes vej.

Paolini stred dog godt imod, og hun afværgede to tjekkiske matchbolde, før Krejcikova fik afgjort affæren.

Det er andet år i træk, at Wimbledons kvinderække får en tjekkisk vinder. I 2023 vandt Marketa Vondrousova turneringen.

Med sejren følger en vindercheck på 2,7 millioner pund svarende til små 24 millioner kroner.

Jasmine Paolini, der tidligere på sommeren også tabte finalen i French Open, kan også rejse hjem med en præmiecheck på 1,4 millioner pund svarende til 12,4 millioner kroner.

Søndag spilles finalen på herresiden. Her står den forsvarende mester Carlos Alcaraz overfor serberen Novak Djokovic.