Tottenham slår Leicester med tenniscifre trods chokstart

London
Premier League - Tottenham Hotspur v Leicester City Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix

Leicester var foran, men Tottenham vandt alligevel stort. Son Heung-min stoppede sin måltørke med et hattrick.

Hvis alle fodboldkampe var lige så underholdende som lørdagens Premier League-møde mellem Tottenham og Leicester, ville der oftere være udsolgt på alverdens stadioner.

Særligt de første 45 minutter var så rig på højdepunkter, at man næsten blev forpustet som tilskuer.

Da alle 90 minutter var spillet, stod Tottenham og Pierre-Emile Højbjerg som vinder med 6-2. Blandt andet på et hattrick af Son Heung-min på under et kvarter.

Dermed er holdet på 17 point for 7 kampe ligesom førerholdet fra Manchester City. Arsenal kan søndag komme på 18 point med en sejr ude over Brentford.

I den anden ende har Leicester store problemer. Holdet har blot hentet et point i syv kampe, og målscoren lyder nu på 10-22.

Dramatikken tog fart allerede efter tre minutter, da Tottenhams Davinson Sanchez begik et klodset straffespark.

Youri Tielemans blev sat til at sparke fra 11 meter, men keeper Hugo Lloris reddede mesterligt nede ved stolpen. VAR afslørede imidlertid, at Lloris havde forladt mållinjen for tidligt, og dommeren dikterede omspark. Denne gang omsatte Tielemans straffesparket til scoring.

Tottenham skulle dog snart komme tilbage. Efter et hjørnespark fem minutter senere headede Harry Kane udligningen ind.

Midtvejs i halvlegen kom Tottenham også foran efter nogenlunde samme opskrift. Denne gang var det Eric Dier, der brugte hovedet til at score for hjemmeholdet.

Kort efter gik et hjørnespark direkte i Leicesters mål, men dommeren vurderede, at der forinden var begået frispark mod udeholdets målmand.

Tottenham havde flere muligheder for at øge til 3-1, men i stedet udlignede Leicester kort før pausen.

Et kvikt kontraangreb blev elegant afsluttet af James Maddison, der halvflugtede bolden ind i det lange hjørne til 2-2.

Leicesters kræfter rakte dog ikke til point i anden halvleg, hvor to boldtab på egen banehalvdel kostede dyrt.

Efter bare et minut scorede Rodrigo Bentancur på en friløber til 3-2, og med et kvarter tilbage øgede indskiftede Son Heung-min til 4-2.

Sydkoreaneren, der blev ligatopscorer i sidste sæson, har været i scoringskrise på det seneste, og da han lørdag bragede bolden ind i det ene hjørne fra godt 20 meters afstand, var det hans første mål i sæsonen.

Det udløste en ren ketchupeffekt. Med syv minutter tilbage scorede han også til 5-2. Denne gang krøllede han bolden ind i det andet hjørne med en kælen venstrefodsafslutning.

Nu var Son slet ikke til at styre. Et par minutter senere fuldendte han sit hattrick, da han udnyttede en friløber, som Højbjerg havde sat ham op til.

Da var Leicester gået helt i opløsning, og Brendan Rodgers har fået endnu mere at spekulere over som manager for klubben, der vandt mesterskabet i 2016.