Tysk danskerklub dukker Sønderjyske i Champions League

DM-finale i Metalligaen: Esbjerg vs. SønderjyskE Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Med fire danskere på holdet vandt Fischtown Pinguins 5-0 over Sønderjyske i Champions League.

Der var klasseforskel, da den tyske klub Fischtown Pinguins, der også kaldes Bremerhaven, torsdag var på besøg i Vojens og slog Sønderjyske med 5-0 i Champions League.

Den stærke danskerklub, der vandt grundspillet i sidste sæsons tyske DEL, havde fire danskere på holdkortet i Vojens - forwarderne Felix Scheel og Christian Wejse og backerne Nicholas B. Jensen og Phillip Bruggisser.

Sidstnævnte stod for to assister torsdag aften, mens Nicholas B. Jensen leverede et enkelt oplæg.

Nederlaget er det tredje i tre kampe for Sønderjyske i denne sæsons Champions League.

Hvis det skal blive til avancement, skal Sønderjyske efter de seks ligakampe være i top-16 blandt de 24 hold for at nå slutspillet. Efter de første tre kampe ligger Sønderjyske nummer sjok med nul point.

Søndag kommer Lahti Pelicans fra Finland på besøg i Vojens, mens at der i oktober venter to svære kampe mod henholdsvis den finske mester Tampereen Tappara og den tyske mester Eisbären Berlin.

Sønderjyske var flere gange ganske fint med i kampens start torsdag aften, men et par danske udvisninger kostede dyrt i første periode.

Efter lidt mere end ni minutter kom Pinguins foran, da Miha Verlic udnyttede et powerplay, efter danskernes Jacob Schmidt-Svejstrup var sendt i straffeboksen.

Fem minutter senere var den gal igen. Sønderjyske kom i undertal, og efter blot ni sekunder i powerplay øgede Jan Urbas føringen for Fischtown Pinguins. Den danske back Nicholas B. Jensen assisterede tyskernes scoring.

I anden periode var billedet det samme.

Med lidt over to minutter tilbage af perioden udnyttede Max Gortz et overtal og bragte gæsterne foran 3-0. Igen var en dansk back involveret, da Phillip Bruggisser denne gang stod for assisten.

I tredje periode blev det grimmere for Sønderjyske. Først sendte Ross Mauerman pucken mellem benene på Mattias Pettersson i det sønderjyske mål. Igen noterede Bruggisser sig for en assist.

Kort efter kom fandt Fischtown Pinguins endnu en gang vej til nettet, da Alex Friesen kom først på en puck tæt under det sønderjyske mål og gjorde det til slutresultatet 5-0.