U21-landsholdet tager problemfri sejr over Island

Vejle
U21 - EM-kval: Danmark - Island Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sejren var aldrig rigtig i fare, da det danske U21-herrelandshold i fodbold på hjemmebane slog Island 2-0.

Danmark tog tirsdag aften revanche fra nederlaget på 2-4 i september mod Island og nappede en sikker 2-0-sejr i det omvendte opgør på Vejle Stadion.

Det var et opgør, hvor der ikke var meget på spil for de danske talenter. I sidste runde havde resultaterne i gruppen udartet sig, så Danmark sikrede sig kvalifikationsgruppens førsteplads og direkte avancement til EM 2025 i Slovakiet.

Derfor havde de danske spillere mulighed for at vise, hvorfor de skal have en plads i truppen til næste sommers slutrunde.

Islændingene havde heller ikke det store at spille for, da de maksimalt kunne nå en tredjeplads i gruppen, og det giver ikke mulighed for playoffkampe.

Danskerne satte sig hurtigt på spillet og chancerne. Dog skulle vi halvt ind i første halvleg, før det for alvor blev farligt.

Efter 24 minutters spil leverede Mathias Kvistgaarden en lækker detalje, da han chippede bolden hen over en islænding og testede den islandske målmand med en flad afslutning.

Herefter bevægede Danmark sig tættere og tættere på en scoring. Særligt Isak Jensen og Anton Gaaei gled let igennem på kanterne.

I det 32. minut lykkedes det hjemmeholdet at komme på måltavlen, da Tochi Chukwuani tæmmede og flugtede bolden i netmaskerne efter en præcis servering af Anton Gaaei.

Det var Chukwuanis første mål for U21-landsholdet.

Kort før pausen kolliderede den danske anfører Oliver Provstgaard med målmand Filip Jørgensen i forbindelse med en clearing af en islandsk dybdebold.

Jørgensen ømmede sig og tog sig til skulderen, men spillede videre.

Men da de danske spillere vendte tilbage fra omklædningsrummet efter pausen, var det med Andreas Jungdal i målet.

Danmark fortsatte trykket mod det islandske mål, og i det 59. minut kunne Kvistgaarden udbygge den danske føring, da han dukkede op på bageste stolpe efter et lumskt tidligt indlæg fra Isak Jensen.

Kampens intensitet faldt hen mod slutningen af kampen, og det lykkedes ingen af de to mandskaber at skabe de helt store muligheder.

19-årige Conrad Harder, der til daglig spiller for portugisiske Sporting, fik sin debut for U21-landsholdet, da han blev skiftet ind i pausen.