Uheldig Asgreen styrter kort før mål i belgisk endagsløb

CYCLING-FRA-TDF2021-STAGE 16 Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Kasper Asgreen styrtede 500 meter før målstregen i Le Samyn, hvor Søren Kragh Andersen blev nummer seks.

Den danske cykelrytter Kasper Asgreen er ikke særlig heldig i disse dage. I weekenden missede han to løb som følge af sygdom, og tirsdag styrtede han i finalen af endagsløbet Le Samyn.

Asgreen lå i en god position fremme i feltet, da han 500 meter før målstregen i det belgiske løb røg i asfalten sammen med yderligere en rytter.

Den danske Quick-Step-rytter rejste sig med en skuffet mine, men så ikke voldsomt medtaget ud.

Tirsdag aften oplyser Quick-Step på sin hjemmeside, at Asgreen har fået en del hudafskrabninger, men styrtet får ikke "den store betydning for de kommende uger".

Søren Kragh Andersen fra Alpecin-holdet angreb med 2,5 kilometer tilbage, men kunne ikke rive sig løs.

Han sluttede på en sjetteplads. Leopard-rytteren Andreas Stokbro spurtede sig til en tiendeplads efter løbets 209 kilometer fra Quaregnon til Dour.

Belgieren Milan Menten fra Lotto-holdet vandt løbet foran franske Hugo Hofstetter (Arkea Samsic) og Edward Theuns (Trek) fra Belgien.

Det var løbene Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussels-Kuurne, som Kasper Asgreen missede i weekenden på grund af sygdom.

Løbene var startskuddet til en kavalkade af store endagsløb i det belgiske forår med enkelte afstikkere til Italien og Holland.

Strade Bianche er det næste i rækken og køres på lørdag.