Viborg cementerer flot efterår med sejr over Brøndby

Brøndby
Superliga Brøndby IF - Viborg FF Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Viborg bandt søndag en sløjfe på holdets flotte efterårssæson med en 2-0-sejr over Brøndby i Superligaen.

Viborgs imponerende efterårssæson blev søndag cementeret, da holdet slog Brøndby med 2-0 på den københavnske vestegn.

Gæsterne strålede af selvtillid i opgøret, hvor Brøndby havde store udfordringer med at spille sig igennem viborgensernes solide 4-3-3-system.

I den modsatte ende var Jacob Friis' tropper dygtige til at udnytte overtallet på flankerne, der blev skabt på grund af Brøndbys smalle diamant-formation på midtbanen.

Det kom blandt andet til udtryk ved Viborgs første mål, hvor kantspilleren Elias Archouri blev sat op og fandt angriberen Jay-Roy Grot ved bageste stolpe.

2-0-målet blev scoret af midtbanespilleren Clint Leemans, der nettede på et flot og veludført frispark.

Sejren betyder, at Viborg har 32 point efter 17 spillerunder, og holdet kan således gå på vinterpause med en flot andenplads i Superligaen.

Anderledes ser det ud for Brøndby, der slutter efterårssæsonen på tiendepladsen med 21 point.

Viborg kom bedst fra land i kampen, og derfor var det heller ikke ufortjent, da angriberen Jay-Roy Grot sendte gæsterne i front i det 24. minut.

Hollænderen dukkede op ved bageste stolpe og sparkede bolden i mål efter et indlæg fra kantspilleren Elias Archouri.

Kort før pausefløjt pressede Brøndby på for en udligning, men Viborg-keeperen Lucas Lund Pedersen sørgede for at holde stillingen intakt med en sublim dobbeltredning.

I anden halvleg kom Brøndby bedre med, men de blågule havde fortsat problemer med at skabe chancer.

Efter lidt over en times spil blev skidt til værre for Brøndby, da Viborgs midtbanespiller Clint Leemans snedigt sendte bolden i mål på et veludført frispark.

Brøndby fik bolden i mål efter 84 minutters spil, men dommeren vurderede, at angriberen Ohi Omoijuanfo havde hånd på bolden i opspillet.

Kampen sluttede således 2-0 til Viborg, der overvintrer på andenpladsen i Superligaen, mens Brøndby befinder sig på tabellens tiendeplads.