Nachruf

„Markus Jebsen var naturens mand“

Markus Jebsen var naturens mand

Markus Jebsen var naturens mand

Torben Ravn
Osterterp/Øster Terp
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Förster Torben Ravn aus Osterterp bei Lügumkloster würdigt in seinem Beitrag das Wirken des verstorbenen Markus Jebsen für den Naturschutz in Nordschleswig. Als Förster der „Plantningsselskabet Sønderjylland" hat Jebsens Stiftung bei Naturschutzprojekten der Gesellschaft wertvolle Unterstützung gewährt.

Gennem mange år støttede erhvervsmanden Markus Jebsen naturen, ikke kun på Løjt Land, hvor han boede, han støttede naturen i hele Syddanmark. Han ydede tilskud til vandhuller, levende hegn og småplantninger.

Mange bække små, var her devisen, hellere mange fine små projekter end store projekter, dem måtte det offentlige tage sig af. Markus Jebsen betalte entreprenørindsatsen med gravemaskinen. Han gjorde det, fordi han vidste hvor stor betydning det har for en biotop, at der er vandhuller til stede. Han betalte for planter og plantning, igen fordi han var klar over den store randvirkning sådanne plantninger kunne have i det åbne landskab.

Som skovfoged for A/S Plantningsselskabet Sønderjylland har jeg samarbejdet med konsulent Jesper Tofft, og dermed Markus Jebsens Naturfond, over en længere årrække. Det er blevet til 19 fine vandhuller i vores 12 plantager, alt sammen betalt af Marcus Jebsen.

Nyheden om at Markus Jebsen var blevet dræbt ved en trafikulykke den 13. juni i år i Sydafrika, berørte mig meget. Jeg har aldrig mødt, endsige talt med denne mand, men jeg møder hans vandhuller, hver gang jeg er på tur i plantagerne.

Selvom Markus Jebsen kun blev 58 år, så nåede han at give utroligt meget. Det er en stor gave at kunne give til et idealistisk formål uden egen vinding for øje. Markus Jebsen har efterladt sig rigtig mange spor i vort landskab, det skal vi huske. Æret være hans minde.

Skovfoged Torben Ravn

Mårbækvej 2. Ø.Terp

DK 6240 Løgumkloster

Mehr lesen

Leserbrief

Barbara Krarup Hansen
„Alle skal med - sammen er vi stærkest“

Leserbrief

Torben Ravn
„Vi vil fred her til lands!“

Leserbrief

Jesper Steenholdt
„Ny uddannelsesstrategi bærer frugt!“

Leserbrief

Jesper Steenholdt
„Spændende uddannelse til plejefamilier i Tønder“

Leitartikel

Nils@DerNordschleswigerTondern
Nils Baum Journalist
„Gute Aussichten für eine moderne Arbeitswelt“