Leserbrief

„Lillebælt er desværre ikke reddet“

Lillebælt er desværre ikke reddet

Lillebælt er desværre ikke reddet

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Nils Sjøberg freut sich darüber, dass der Kleine Belt besser gegen Überfischung und Sauerstoffmangel geschützt werden soll. Doch sei mit 40 Millionen Kronen für die Etablierung von Steinriffen der Kleine Belt noch lange nicht gerettet, und ein Nationalpark würde allein mit einer derart begrenzten Initiative auf keinen Fall geschaffen werden.

Det er glædeligt, at flere nu vil gøre noget for at redde Lillebælt for fiskedød og iltsvind. Men det er forkert, når politikere påstår, at Lillebælt er reddet med 40 mio. til etablering af stenrev. Det stopper ikke fiskedød og iltsvind. Det gør det heller ikke ved at stoppe bundtrawl, som man for længst har gjort i Øresund.

Selvom det er gode skridt på vejen, så er det absurd at kalde Lillebælt en nationalpark med så få initiativer.

Der vil fortsat være fiskedød og iltsvind så længe man accepterer, at der dumpes tonsvis af kemikalie fyldt mudder i havet, udledes urenset spildevand, accepter muslingefiskeri i Flensborg Fjord og har havbrug i Lillebælt.

Af rapporter fra National Center for Miljø og Energi og Aalborg Universitet fremgår det, at iltsvindet aldrig har været større.

Samtidig siger Christian Rabjerg fra det regeringsbærende Socialdemokrati, at der ikke er planer om at gøre Lillebælt til urørt natur.

Vi ved med andre ord ikke, om Folketinget vil gøre noget ved kommunernes udledning af overløb fra renseanlæg til Lillebælt. Hvordan man vil begrænse landbrugets tilførsler? Om man vil forbyde klapning, som belaster miljøet, og hvor blandt andet byrådsflertallet i Kolding vil dumpe 300.000 kubikmeter slam i Lillebælt, når udbygningen af havnen ligger klar?

Indtil videre er intet afklaret. Der er derfor brug for et fælles pres på regeringen. Det er at lukke øjnene, hvis man mener at Lillebælt er reddet fra fiskedød og iltsvind eller blevet til en nationalpark med et par stenrev og et stop af bundtrawl.

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Ernstwalter Clees
„Wo bitte gehts zum Herzogtum Süderjütland?“

Leserbeitrag

Meinung
Asger Christensen
„Stop svineriet med dåser i naturen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Stine Bosse skærer sin målgruppe i EP-valgkampen“

Leserbrief

Herrmann Augustin Günter Weitling
Hermann Augustin
„Mit Günter Weitling – einen guten und treuen Freund verloren“

Kulturkommentar

Claudia Knauer
Claudia Knauer
„Drum prüfe, wer sich auf ewig tätowieren lässt“

Diese Woche in Kopenhagen

Walter Turnowsky ist unser Korrespondent in Kopenhagen
Walter Turnowsky Korrespondent in Kopenhagen
„Keine Ballons am politischen Himmel“