Leserbrief

„Jugendschule soll in allen Schulen vertreten sein“

Jugendschule soll in allen Schulen vertreten sein

Jugendschule soll in allen Schulen vertreten sein

Erik Lorenzen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die Schulen in Gravenstein, Broacker, Nydam, Düppel, Augustenburg und Ulkebüll müssten ebenfalls einen Schulfreizeitkoordinator der Jugendschule haben. Das meint der Sozialdemokrat Erik Lorenzen.

Ved kommunesammenlægningen i 2006 blev de 7 kommuners ungdomsskoler lagt sammen til en enhed som i dag er en del af Ungecentret på Ørstedgade. Det gav rigtig god mening dengang, at samle resurser, medarbejdere og 7 forskellige kommunale tilbud for at give et mere ensartet ungdomsskoletilbud uanset hvor i kommunen man bor. Men med centraliseringen gik også noget tabt. Før 2006 var Ungdomskolen synlig og aktiv på alle overbygningskoler og derfor let for de unge at komme i kontakt med.

Igennem en årrække har vi i ungdomsskolen løbende decentraliseret og genskabt det nære og tilgængelige ved at placere en skolefritidskoordinator (SFK’er) på nogle af Sønderborg kommunes overbygningsskoler. De fleste overbygningsskoler på Als og i Sønderborg by er blevet tilgodeset med en SFK’er, men de resterende 6 overbygningsskoler skal med.

Økonomien til de nuværende SFK’er er fundet internt ved konvertering af lederstillinger til almindelige medarbejdere og at SFK’eren fungerer som den ansvarlige i ungdomsklubben.
Jeg vil kæmpe for at vi får afsat økonomi i de fremtidige budgetter, således at skolerne Gråsten, Broager, Nydam, Dybbøl, Augustenborg og Ulkebøl også kan blive tilgodeset med en SFK’er. Ungdomsskolen kan godt være medfinansierende, men vi kan ikke løfte det alene.
Jeg er sikker på, at det vil kunne mindske fravær, kriminalitet og mistrivsel. Og lige så sikker på, at det vil fremme inklusion samt de unges trivsel og skoleglæde.

Vorsitzender im Jugenschulvorstand und Kandidat der Sozialdemokratie im Stadtrat
Erik Lorenzen, Illervej 2, Broager

Mehr lesen

Leserbrief

Erik Bach
„Wir brauchen mehr Fahrradwege“

Leserbrief

Søren Østergaard
„Uddannelse uden arbejdspladser giver ikke tilflytning“

Leserbrief

Stine Petersen
„Nur 22 Prozent im Sonderburger Stadtrat sind Frauen“

Leserbrief

Nils Sjøberg og Faisal Shojai
„Sønderborg vil mangle 500 medarbejdere i plejesektoren i 2028“