Aalborg Håndbold sejrer i ligapremiere mod Ribe-Esbjerg

Aalborg
Herrehåndbold: Aalborg Håndbold - GOG Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ribe-Esbjerg var godt med i kampen mod Aalborg Håndbold, men havde ikke det, der skulle til for at overraske.

Aalborgs håndboldherrer vandt lørdag 33-29 hjemme over Ribe-Esbjerg i holdets premierekamp i den bedste danske række.

Det forsvarende danske mesterhold råder ikke længere over Mikkel Hansen, der har stoppet karrieren, og målmanden Niklas Landin døjede med knæproblemer og kunne ikke spille fuld tid.

Alligevel var det et Aalborg-hold, som var i førersædet i det meste af kampen mod det undertippede udehold.

Aalborg havde åbnet sæsonen med en Super Cup-sejr over GOG samt en sejr i pokalen over Nordsjælland.

Så det var den tredje sejr på stribe for nordjyderne, der stadig kæmper med at finde storspillet under den nye cheftræner, Maik Machulla, der er tidligere Flensburg-træner.

Ribe-Esbjerg kom foran 5-2 i starten af første halvleg, men Aalborg åd sig langsomt og sikkert ind i kampen.

I første halvleg var Aalborgs bagspiller Thomas Arnoldsen den helt store oplevelse med masser af gode gennembrud og scoringer.

Ribe-Esbjerg holdt spændingen intakt i de første 30 minutter, og Aalborg var kun foran 17-15 ved pausen.

Ribe-Esbjerg var en af sidste sæsons store overraskelser. Holdet gik i slutspillet og nåede hele vejen til semifinalerne, hvor det dog blev til nederlag i tæt kamp mod Fredericia.

Igen i denne sæson ligner Ribe-Esbjerg et hold, der kan drille de store. Dog manglede udeholdet det sidste for at få noget ud af lørdagens strabadser.

Aalborg tillod ikke Ribe-Esbjerg at komme op at få kontakt, og hjemmeholdet tog en komfortabel sejr i sidste ende.

Især Jack Thurin scorede efter behag for Aalborg, der i slutfasen spadserede sejren på fire mål i hus.