BILLEDSERIE: De paralympiske lege i Paris lukker ned med manér

ADDITION Paris Paralympics Marathon Foto: Thibault Camus/Ritzau Scanpix

Danmark overgik egen forventning ved de paralympiske lege, som søndag lukkede ned med et stort show i Paris.

De paralympiske lege i Paris lukkede søndag ned med et stort show på Stade de France.

Her bar svømmeren Alexander Hillhouse og badmintonspilleren Cathrine Rosengren, der vandt henholdsvis guld og bronze, den danske fane og satte punktum for et mere end tilfredsstillende PL rent sportsligt.

Målsætningen var således otte danske medaljer, men det blev til ti styk fordelt på syv forskellige sportsgrene.

Ud over Hillhouses guld på 100 meter butterfly på PL's anden dag var også cykelrytteren Emma Lund en tur på podiets øverste trin på legenes næstsidste dag.

Samlet set blev der uddelt hele 1707 medaljer i Paris i løbet af PL's 12 dage, og Kina blev den helt store vinder med 220 medaljer - heraf 94 af guld, 76 af sølv og 50 af bronze.

Storbritannien og USA tog henholdsvis 124 og 105 medaljer på de næste pladser.