Sport - Ritzau

Dansk World Tour-løb skal tiltrække sprinterne

Dansk World Tour-løb skal tiltrække sprinterne

Dansk World Tour-løb skal tiltrække sprinterne

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
Lancering af UCI World Tour-cykelløb Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Når Danmark fra næste år får et World Tour-cykelløb, bliver det med start i Roskilde og mål i København.

Det bliver de sjællandske cykelfans og i særdeleshed de københavnske af dem, som får kortest vej til at kunne overvære Danmarks første World Tour-løb for både kvinder og mænd næste år.

På Københavns Rådhus har arrangøren mandag løftet sløret for ruten. For begge køn bliver Roskilde startby, og begge får målstreg i København, hvor der skal køres flere omgange på en rute i byen.

Copenhagen Sprint, som løbet kommer til at hedde, bliver tæt på pandekageflad - med andre ord en lækkerbisken for sprintere.

Jesper Tikiøb, løbsdirektør og eventchef i Danmarks Cykle Union (DCU), er manden bag blyanten til næste års rute. Han mener, at den flade rute rammer noget, der passer godt ind i næste års cykelkalender.

- Vi har forsøgt at lave noget, der er egnet til sprinterne. Der er masser af sprinterafslutninger i etapeløbene. Men på World Tour-kalenderen for endagsløb er der knap så mange sprinterafslutninger.

- Vi vil ikke stille et teaterstykke op og foregøgle, at vi har noget i Danmark, som vi reelt ikke har.

- Vi vil ikke bilde nogen ind, at vi har fundet en masse bakker, og der kommer de til at køre fra hinanden. For det kommer ikke til at ske, siger Jesper Tikiøb.

Mændenes løb bliver på 230 kilometer. Fra Roskilde går ruten via byer som Frederikssund, Hillerød, Humlebæk og Ballerup, inden man når frem til København.

Her slutter rytterne med fem omgange på en rute på ti kilometer i hjertet af den danske hovedstad.

Løbsdirektøren håber på, at der tidligt på ruten kan komme noget sidevind, der kan splitte feltet.

Derudover er afslutningen gjort ekstra vanskelig og teknisk med blandt andet en u-vending ved Rådhuspladsen i København.

- Vi har lavet en rute, der går nord og syd og har udgangspunkt i Roskilde. For hvis der er noget vind, så vil det alt andet lige være sidevind. Vi kører også østpå for at ramme noget medvind.

- Vi har lagt lidt drillerier ind i afslutningen - ikke mindst med u-vendingen ved Rådhuspladsen. Der skal de træde toget i gang igen og organisere sig. Det er i håbet om, at der ikke er noget, der er givet på forhånd.

- Der kan måske være en rytter, der slipper afsted på sidste omgang, siger Tikiøb.

For kvinderne bliver løbet på 160 kilometer. Afvigelsen fra mændenes rute bliver, at man fra Hillerød ikke kører østover til Humlebæk, men i stedet drejer direkte mod Ballerup.

Slutteligt nøjes kvinderne med tre omgange på ruten i selve København.

Kvindernes løb køres 21. juni, mens mændene dagen efter skal i aktion.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“

Politik

Kleinschmidt begrüßt engere Kooperation der nordschleswigschen Kommunen

Sonderburg/Sønderborg Enge Zusammenarbeit: Sonderburg verstärkt den Ausschreibungsverbund von Tondern, Apenrade und Hadersleben. Dieser Schritt soll neue Chancen für eine intensivere Zusammenarbeit in Nordschleswig und spannende Entwicklungen für die Region eröffnen. Für den stellvertretenden Bürgermeister Stephan Kleinschmidt von der Schleswigschen Partei hätte dies jedoch bereits vor einem Jahrzehnt geschehen sollen.