Danske kvinder knuser igen Kosovo i EM-kvalifikationen

Pristina
Kvindehåndbold: Danmark - Kosovo Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Danmarks kvindelige håndboldlandshold vandt for anden gang på to dage stort over Kosovo i EM-kvalifikationen.

Danmarks kvindelige håndboldlandshold vandt som ventet også sin anden kamp i EM-kvalifikationsturneringen.

På udebane mod Kosovo i Pristina vandt Danmark med 40-19.

Dermed har Danmark fire point for to kampe, mens Kosovo har nul for kampene mod Danmark. Gruppens tredje hold, Polen, har endnu ikke været i aktion.

Mindst to af holdene fra gruppen kvalificerer sig til slutrunden, der spilles i november og december næste år. Turneringen afholdes i Østrig, Ungarn og Schweiz.

Uden at forklejne Kosovo må man forvente, at Danmark er sikker på en plads ved slutrunden, selv hvis Danmark skulle tabe de to kampe mod Polen, der spilles 28. februar og 2. marts næste år.

Jesper Jensens tropper vandt hjemmekampen mod Kosovo med 44-17 for to dage siden, men lørdag var Kosovo en smule bedre med.

Kampen fik en dramatisk start, da venstrefløjen Emma Friis allerede i første minut blev skadet og måtte hjælpes fra banen. Hun kom ikke i aktion igen.

Hjemmeholdet fik det til at minde om en nogenlunde lige håndboldkamp indtil stillingen 8-11, før Danmark begyndte at trække mere fra.

I resten af første halvleg udbyggede Danmark forspringet, så det endte med pausestillingen 21-11.

Det billede fortsatte i anden halvleg, hvor Ikast-fløjen Cecilie Brandt med tre mål i træk bragte den danske føring op på 25-12.

Den danske føring nåede op på 20 mål, da Julie Scaglione scorede til 34-14.

I slutningen formåede Kosovo nogenlunde at begrænse nederlaget yderligere.

Odenses Elma Halilcevic blev dansk topscorer med otte mål på ni forsøg.