Delaney sikrer FCK livlig sejr over AGF i drømmecomeback

Superliga: FC København - AGF Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Thomas Delaney kom ind fra bænken og blev matchvinder, da FCK vendte 1-2 til en 3-2-sejr over AGF.

Efter næsten otte år i udlandet fik Thomas Delaney søndag et sandt drømmecomeback for FC København i Superligaen.

Landsholdsspilleren blev skiftet ind efter en times spil ved stillingen 1-2 til AGF og var med til at vende kampen på hovedet. 3-2 vandt FCK efter et sejrsmål af 32-årige Delaney.

Forinden var gået en kamp, som AGF i høj grad havde stor ære af. Ligesom flere gange i sidste sæson var aarhusianerne ovenpå mod københavnerne, men søndag rakte det altså ikke til point.

Tobias Bech og Mads Emil Madsen kom på tavlen for gæsterne, mens Diogo Goncalves og Orri Oskarsson var på pletten for FCK, inden Delaney stjal alle overskrifter.

FCK er med sejren toer i Superligaen med maksimum seks point. Randers, som er FCK's næste modstander i Superligaen, fører an på en bedre målscore.

AGF har et point efter møderne med FC Midtjylland og FCK.

Efter en meget lunken start, hvor AGF-træner Uwe Rösler havde masser af råbe til sine spillere, kom gæsterne i front efter 13 minutter.

Mikael Anderson lavede et formidabelt og energisk forarbejde i højre side, inden han fandt Tobias Bech, som fladt sparkede kuglen ind bag Nathan Trott.

AGF oppede sig markant spillemæssigt efter åbningsmålet, og Bech havde en stor chance for at øge til 2-0, inden Diogo Goncalves omsatte det straffespark, som Gift Links havde begået til 1-1.

Det holdt fem minutter. AGF bragte sig således på 2-1, da midtbanedynamoen Mads Emil Madsen efter et hjørnespark flot flugtede bolden op i krydset bag en sagesløs Trott.

Trott var til gengæld langt fra sagesløs, da han lige inden pausen var ved at forære Patrick Mortensen en scoring og skabte mere at snakke om i FCK-lejren.

Anden halvleg åbnede meget livligt, og begge hold havde chancer til mål, inden Oskarsson efter 73 minutter udnyttede, at AGF-stopper Frederik Tingager totalt mistimede en lang bold fra Kevin Diks.

Islændingen rundede Jesper Hansen og scorede resolut sit andet sæsonmål.

Fem minutter senere slog Mohamed Elyounoussi et indlæg i feltet, og Delaney oversprang AGF-stopperen Jonas Jensen-Abbewog og skabte søndagens største brøl i Parken.