GOG forlænger sejrsstime - Aalborg taber overraskende

Herrehåndbold: Mors/Thy - GOG Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

GOG fik skovlen under KIF Kolding i sin tredje sejr i træk, mens Aalborg overraskende tabte til midterhold.

GOG var i problemer, men fik sin tredje sejr i træk, da holdet lørdag slog KIF Kolding 29-27 på hjemmebane i årets afsluttende spillerunde.

Her tabte duksen Aalborg Håndbold til gengæld meget overraskende 27-31 hos midterholdet TMS Ringsted, der blev ramt af to røde kort i første halvleg.

I Gudme bragte KIF Kolding sig foran 17-14 i starten af anden halvleg, men fynboerne kæmpede sig tilbage og tog begge point, selv om gæsterne fulgte værterne helt til dørs i slutfasen.

Den EM-aktuelle ligatopscorer Emil Madsen havde en forholdsvis uskarp dag og scorede for ham beskedne tre mål på ni forsøg i åbent spil samt to gange på straffekast, men bidrog til gengæld også med fem assister.

I stedet var det den norske fløjspiller Alexander Blonz, der scoringsmæssigt gik forrest med syv mål på syv forsøg. Aaron Mensing lavede også syv mål, mens keeper Tobias Thulin med 17 redninger også spillede en fremtrædende rolle for GOG.

Sejren luner for GOG, men der er stadig ti point op til førerholdet Aalborg, som lørdag havde det svært hos TMS Ringsted.

Både Anders Agger og Joachim Møller fik direkte rødt i første halvleg, men selv uden dem fuldførte hjemmeholdet den lille sensation. Nederlaget var nordjydernes andet i grundspillet.

Tidligere lørdag var Aalborgs nærmeste rival i toppen, Fredericia HK, foran med syv mål ved pausen og på sikker kurs mod sejr i Blue Water Dokken.

Her havde Ribe-Esbjerg inden opgøret vundet otte af ni kampe og senest slået både Aalborg, GOG og Mors-Thy, og værterne var også tæt på endnu en fin skalp.

De islandske landsholdsspillere Ágúst Björgvinsson og Elvar Ásgeirsson gjorde med en stribe henholdsvis redninger og scoringer deres til at gøre kampen spændende.

Keeper Björgvinsson fik endda brudt en målløs periode fra begge mandskaber på mere end fem minutter, da han reducerede til 24-25 i tomt net, men lige lidt hjalp det.

Ribe-Esbjerg kom på 29-29, men i en dramatisk afslutning blev Kristian Stoklunds træffer på straffekast den eneste i opgøret sidste fire minutter.

Fredericia er tre point efter Aalborg og fem point foran Bjerringbro-Silkeborg, der lørdag tabte 25-29 i Skjern og dermed fik brudt en stime på syv sejre i træk i alle turneringer.

GOG er ny på fjerdepladsen med samme pointantal som Mors-Thy, der kun fik 30-30 mod bundholdet Nordsjælland.