GOG smider stor føring og halter videre i Champions League

Champions League i herrehåndbold Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

GOG måtte nøjes med uafgjort mod Wisla Plock, men er nu sikker på at gå videre til knockoutfasen.

GOG har fortsat svært ved at vinde i håndboldens Champions League.

Efter tre nederlag i træk og seks i de seneste syv kampe havde fynboerne ellers alle kort på hånden hjemme mod polske Wisla Plock. Men trods en føring på seks mål i anden halvleg måtte GOG nøjes med uafgjort 32-32.

Trods den afsluttende skuffelse er GOG nu sikker på at gå videre til turneringens knockoutfase uanset resultatet af den sidste gruppekamp mod bundproppen Celje fra Slovenien.

Anført af målkongen Emil Madsen havde GOG kontrol over kampen i 45 minutter.

Den hårdtskydende fynske bagkæde med Madsen, Aaron Mensing og Nicolai Pedersen viste sig længe som et effektivt våben, og fra venstre fløj var Alexander Blonz en sikker afslutter.

Efter en jævnbyrdig indledning skabte GOG afstand sidst i første halvleg og kunne gå til pause med en føring på 17-14.

Det begyndte at ligne en komfortabel sejr, da Blonz bragte hjemmeholdet foran 26-20 knap midtvejs i anden halvleg. Men de polske gæster nægtede at lade sig hægte af.

Især kroaten Tin Lucin var en farlig mand med 11 scoringer, og det var ham, der på straffekast reducerede til 29-30 fire minutter før tid.

GOG-målmand Tobias Thulin forhindrede polsk udligning, da haluret gik ud på sin sidste omgang. Men fynboerne smed bolden væk i næste angreb og gav Wisla Plock en ny chance for at udligne.

Den udnyttede Abel Serdio fra stregen, og så kunne polakkerne juble over et point, der længe var langt væk.