Herning Blue Fox skubber Aalborg ned fra førstepladsen

Metalligaen: Rødovre Mighty Bulls - Herning Blue Fox Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Aalborg Pirates tabte sin femte kamp i træk, da Sønderjyske hjemme slog nordjyderne 3-2.

Aalborg Pirates er ikke længere duks i Metal Ligaen.

Herning Blue Fox overtog onsdag førstepladsen, da holdet ude bankede Herlev Eagles med 5-0, mens Aalborg samtidigt tabte 2-3 hos Sønderjyske.

Nederlaget var det forsvarende mesterholds femte i træk i november.

Herning og Aalborg har begge 41 point, mens Sønderjyske er treer med sine 37 point.

Ud over 0-6-lussingen mod Herning har Aalborg kun lidt smalle nederlag, og sådan var det også onsdag aften, hvor nordjyderne dominerede i perioder, vandt skudstatistikken stort, og hjemmeholdets sidste skanse Patrick Galbraith var kampens spiller.

Sønderjyskes Rasmus Lyø var mand for eneste scoring i første periode, og det holdt frem godt midtvejs i anden periode, hvor den tidligere Sønderjyske-profil Matt Salhany udlignede til 1-1.

I en periode spækket med udvisningsminutter til begge hold scorede svenske Villiam Haag til 2-1 i powerplay, inden Mathias Borring øgede til 3-1 i undertal i tredje periode.

Aalborg pressede hårdt på, men Thomas Andersens reducering til slutresultatet blev eneste resultat af anstrengelserne.

I Herlev var der mindre spænding om resultatet. Efter en målløs første periode satte Herning tingene på plads i en suveræn anden periode, som midtjyderne vandt 4-0 efter blandt andet to mål af Mathias From.

Det blev udbygget til 5-0 i tredje periode, og Herning snuppede sin tredje sejr i træk og altså førstepladsen.