Juventus sænker Milans ti mand og melder sig ind i topkamp

FBL-ITA-SERIEA-MILAN-JUVENTUS Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Det tidligere Milan-talent Manuel Locatelli sænkede sin tidligere klub og skaffede Juventus en 1-0-sejr.

Juventus meldte sig søndag ind i den italienske mesterskabskamp med en vigtig 1-0-sejr hos AC Milan.

Midtbanespilleren Manuel Locatelli, der fik sin opvækst og indledende gennembrud som seniorspiller i Milan, blev matchvinder med et afrettet skud knap midtvejs i anden halvleg.

Afgørende for opgøret blev i den grad Malick Thiaws udvisning i slutningen af første halvleg, der efterlod Milan i undertal i de sidste 50 minutter plus tillægstid.

Den tyske forsvarsspiller følte sig nødsaget til at nedlægge Moise Kean i en presset situation, og det blev belønnet med et direkte rødt kort.

Simon Kjær kunne ved den lejlighed være blevet smidt i spil, men Milan-træner Stefano Pioli valgte i stedet franskmand Pierre Kalulu, og den danske landsholdsspiller kom først ind efter 78 minutter.

Frem til Thiaws marchordre var opgøret lige og åbnet, og begge hold bød godt ind på et åbningsmål, uden at det på nogen måde var et chanceorgie.

Efter udvisningen havde Rafael Leao en god chance for hjemmeholdet, men ellers stod der Juventus på det meste, og efter 63 minutter kom belønningen, da Locatellis langskud blev rettet kraftigt af og snød Milans 40-årige veterankeeper Antonio Mirante.

Milan gjorde sit for at svare igen, men Juventus var i flere omgange tættere på 2-0, end værterne kom på en udligning.

Med sejren har Juventus nu 20 point på tredjepladsen, Milan har 21 point på andenpladsen, mens Inter fører an med 22 point.