Mikkel Hansen og Aalborg kvaser ungarsk mesterhold i CL

Herrehåndbold: Aalborg Håndbold - Lomza Industria Kielce Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Pick Szeged kunne ikke tøjle Mikkel Hansen og de andre Aalborg-profiler i et klart nederlag.

Mikkel Hansen gik forrest, da Aalborg Håndbold torsdag sikrede sig en vigtig udebanesejr i Champions League.

Landsholdsstjernen scorede 10 mål på 15 forsøg i klar sejr over Pick Szeged fra Ungarn, der bed fra sig i første halvleg, inden Aalborg rullede sig ud i de sidste 30 minutter.

41-29 vandt den danske sølvvinder.

- Hele holdet bidrog med masser af godt spil. Det flaskede sig ikke helt for os i starten. Men vi tog det stille og roligt og arbejdede os ind i kampen.

- Stort cadeau til holdet for at levere en rigtig, rigtig god indsats, siger Mikkel Hansen til TV3 Sport.

Storsejren bringer Aalborg op på seks point i turneringens gruppe B, hvilket rækker til en plads i toppen efter 4 af 14 spillerunder.

I en højlydt hal fik Aalborg en skidt start og var bagud 0-3, inden fløjspilleren Sebastian Barthold efter godt fire minutter endelig skød gæsterne på tavlen.

Nordmanden, der som Hansen endte på ti mål, lavede tre af Aalborgs første fire mål i indledningen, inden andre og målvogter Simon Gade ved stillingen 4-7 begyndte at melde sig ind.

Trods stor opmærksomhed fra hjemmeholdet viste Mikkel Hansen sin klasse med fem mål samt flere gode frispilninger i første halvleg. Også 21-årige Mads Hoxer markerede sig med to sving med venstrearmen, og Aalborg var foran 17-15 efter de første 30 minutter.

To minutters overtal var med til at sende Aalborg i luften i starten af anden halvleg, hvor holdet i alle spillers facetter var overlegen mod et rystet Szeged-mandskab.

Allerede ved 24-17 var hjemmeholdet knækket - også takket være Aalborg-keeper Mikael Aggefors, der kom ind og imponerede - og det blev bemærket på tribunerne, hvor stor utilfredshed siden blev afløst af opgivende passivitet.

Eneste skår i glæden for Aalborg var, at den islandske stjernespiller Aron Palmarsson allerede i første halvleg forlod banen med en skade.

Aalborg spiller sin fjerde gruppekamp i Champions League 26. oktober, når Barcelona kommer til Nordjylland.

Spanierne har som de eneste gjort rent bord i gruppe B med otte point efter fire kampe efter en 46-30-sejr hos norske Elverum torsdag.