Odense får klø i Champions League af rumænsk tophold

Bukarest
Champions League kvindehåndboldkampen mellem Odense Håndbold og CSM Bucuresti i Odense søndag den 9. oktober 2022. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Odense Håndbold fik ikke et ben til jorden, da det ude mod CSM Bucuresti i Champions League endte 31-40.

Odense Håndbold fornemme stime af gode resultater fik en brat afslutning lørdag.

Her var de fynske håndboldkvinder på besøg hos CSM Bucuresti, topholdet i Champions League gruppe A. Ligesom i sæsonens første opgør mellem de to hold endte det med en sejr til rumænerne.

Bucuresti var overlegen og vandt 40-31 efter en dominerende indsats, hvor Odense aldrig reelt var med i kampen efter den første håndfuld minutter.

Det er Odenses første nederlag siden starten af oktober. Holdet er dog sikker på at gå videre i Champions League.

Odense ligger på tredjepladsen i gruppen, hvorfra seks går videre. De to bedste får en billet til kvartfinalerne, mens de fire øvrige skal spille, hvad der svarer til en ottendedelsfinale.

Fynboerne har efter lørdagens resultater tre point op til de forsvarende mestre, Vipers Kristiansand, på andenpladsen og yderligere to op til Bucuresti. Holdene mangler at spille tre gruppekampe.

Odense gik uden tvivl ind til lørdagens kamp med stort fokus på at holde styr på Cristina Neagu. Rumæneren, der fire gange er blevet kåret som verdens bedste, gjorde dog alligevel, hvad der passede hende.

Efter ti minutter stod der 9-5 til Bucuresti, blandt andet takket være fire mål af Neagu. Det fik Ulrik Kirkely til at tage en timeout.

Odense-trænerens peptalk hjalp dog ikke meget. Halvvejs mod pausen var Bucurestis føring oppe på seks mål, og det blev værre endnu for fynboerne, der især i forsvaret virkede helt rundt på gulvet. Efter de første 30 minutter stod der 21-11 til hjemmeholdet.

I anden halvleg blev det aldrig spændende. Bucurestis føring toppede ved 26-14. Odense var tættest på ved 28-34, men da var der kun cirka seks minutter tilbage af kampen, og et egentligt comeback virkede aldrig realistisk.

Cristina Neagu endte som kampens topscorer med ti mål.