Odense holder fast i håb om direkte CL-kvartfinaleplads

Odense
CL kvindehåndbold: Odense Håndbold - Brest Bretagne Handball Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

De danske håndboldmestre fra Odense fortsætter det gode spil i Champions League med en sejr over Brest.

Odenses håndboldkvinder er i gang med et godt gruppespil i Champions League. Lørdag blev franske Brest Bretagne slået med 25-24 på Fyn, i en kamp hvor cifrene antyder større spænding, end der reelt var.

Med sejren har Odense 14 point efter 10 af de 14 kampe, der skal spilles i gruppen. CSM Bucuresti fører med 15 point for 9 kampe, mens norske Vipers har 13 point for 9 kampe.

Fynboerne greb tidligt taktstokken i kampen. Althea Reinhardt stod fremragende i målet, mens Mie Højlund drev et tempofyldt angrebsspil frem i den anden ende.

Fra 3-2 begyndte Odense at rykke stille og roligt fra, og inden længe var hjemmeholdet foran 8-4.

Danskerne nåede foran 12-7, inden en udvisning slog lidt af den gode rytme i stykker mod halvlegens slutning.

Brest fandt lidt momentum og fik holdt Odense til en føring på 14-11 halvvejs.

Det var dog danskerne, som kom bedst ud til anden halvleg også.

Med et par hurtige scoringer blev femmålsføringen genetableret, og kampen virkede reelt afgjort fem minutter før tid, da franskmændene ikke var kommet tættere på.

Odenses angrebsspil gik dog i stå i de sidste minutter, men selv om gæsterne kom tættere og tættere på, var tiden ved at rinde ud.

Lidt over tre minutter før tid var danskerne foran 25-21, og Brests reducering til 24-25 kom først med 18 sekunder igen.

Dermed kunne Odense med kløgt holde fast i bolden de sidste sekunder og holde fast i de to point, som holdet havde været på vej mod hele kampen.