Odense vinder på Frederiksberg og udbygger stærk sæsonstart

Kvindehåndbold: København Håndbold - Odense Håndbold Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Der var klasseforskel, da Odense Håndbold gæstede København og vandt med hele 15 overskydende mål.

Først en sejr i Super Cup og siden to stensikre sejre i Kvindeligaen. Norske Ole Gustav Gjekstad har fået en nærmest perfekt start som afløser for Ulrik Kirkely på Odense Håndbolds trænerbænk.

Tirsdag aftens potentielt vanskelige opgave på Frederiksberg mod København Håndbold blev løst uden rysten på hænderne. Fynboerne førte ved pausen 17-10 og endte med at vinde med hele 36-21.

Der gik mere end seks minutter, før Odenses landsholdskeeper Althea Reinhardt lod sig overliste første gang.

Med syv redninger på 17 afslutninger kunne Reinhardt med ro i sindet holde fyraften ved pausen og overlade målet til sin hollandske kollega Yara ten Holte.

Stregspilleren Maren Aardahl og bagspiller Mie Højlund var blandt de mest iøjnefaldende spillere på et Odense-hold med stor bredde og masser af kvalitet.

I slutfasen gik hjemmeholdet nærmest i opløsning. Efter at Sofie Flader havde reduceret til 21-31 fem minutter før tid, kom der ikke flere mål fra københavnerne.

Odense kunne med fem scoringer i træk udbygge den i forvejen knusende sejr.

I tirsdagens anden kamp vandt Ikast med næsten lige så overbevisende cifre på udebane over Horsens. 37-25 blev det til de midtjyske gæster.

Nordmanden Ingvild Bakkerud og den tjekkiske playmaker Marketa Jerabkova stod stærkt i billedet og lavede tilsammen 19 af Ikasts mål.