Polsk EM-målscorer sikrer FC Midtjylland point i Aarhus

Aarhus
Superliga: AGF - FC Midtjylland Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AGF dominerede stort i første halvleg, men måtte nøjes med 1-1 mod mesterholdet FC Midtjylland.

Mesterholdet FC Midtjylland var på hælene i første halvleg, men fik fredag 1-1 med fra Superligaens sæsonpremiere hos AGF.

Nyindkøbte Adam Buksa, der scorede for Polen mod Holland ved EM, pandede et point hjem for FCM i starten af anden halvleg, efter at Tobias Bech tidligt i opgøret bragte aarhusianerne foran 1-0.

FCM gav fra start debut til tre nyindkøbte udenlandske spillere: stopperen Ousmane Diao, midtbanespilleren Denil Castillo og angriberen Buksa, og de var ikke lige heldige.

Diao begik i første halvleg et klodset straffespark, som AGF-anfører Patrick Mortensen dog misbrugte, da Elias Olafsson reddede flot for gæsterne.

Opgøret var det første i den nye superligasæson, og senere fredag fortsætter den med FC Nordsjællands hjemmekamp mod oprykkeren AaB.

Det midtjyske mesterhold var mildt sagt næstbedst i de første 45 minutter, hvor AGF rullede sig ud og skabte muligheder nok til langt mere end det ene mål, som angriberen Tobias Bech leverede efter otte minutters spil.

Wingbacken Gift Links slog et fladt indlæg, og efter lidt tilfældigheder havnede bolden for fødderne Bech, der satte gang i den nye sæson målmæssigt.

Siden bød AGF ind med blandt andet en stor chance til stopperen Frederik Tingager og et straffespark til anfører Patrick Mortensen, men begge gange diskede Elias Olafsson, der i sidste sæson var udlejet til FCM's søsterklub CD Mafra, op med pragtredninger.

Det var kun anden gang i 22. forsøg, at bundrutinerede Mortensen tabte en duel fra straffesparkspletten i Superligaen.

AGF fik ikke snøret sækken trods et markant overtag, og det blev straffet kort inde i anden halvleg, da kantspilleren Aral Simsir leverede det indlæg, som Buksa fra kort afstand headede ind bag Jesper Hansen.

Anden halvleg var generelt langt mere jævnbyrdig end første halvleg, og efter spredte chancer i begge ender, virkede FCM i slutfasen som det hold med flest kræfter og idéer.

Foran godt 12.500 tilskuere i Aarhus ebbede kampen dog ud uden de helt store chancer og med et point til hver.