Sport - Ritzau

Randers FC forhandler med udlændinge om klubsalg

Randers FC forhandler med udlændinge om klubsalg

Randers FC forhandler med udlændinge om klubsalg

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
Superliga: Randers FC-Viborg FF Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Hvis Randers skal blande sig i top-6 i de kommende år, skal der nye og troværdige penge ind, lyder mantraet.

Selskabet, der ejer Randers FC, har i efterhånden et årti været åben for at sælge fodboldklubben, og det kan sådan set ske hvert øjeblik.

I hvert fald forhandler Svend Lynge Jørgensen, der er formand i Randers FC Holding A/S, på livet løs med potentielle købere.

- Jeg kan bekræfte, at der er dialoger, og jeg kan faktisk også bekræfte, at der er forhandlinger i gang, siger han.

- Hvorvidt det fører til noget, det vil jeg ikke begynde at spå om. Men vi bruger ikke vores tid, hvis vi tror, at det er urealistisk, at det bliver til noget, siger Svend Lynge Jørgensen, som påpeger, at man før har ligget i forhandlinger med potentielle investorer, uden at det har ført til salg.

Han fortæller, at man forhandler med folk fra udlandet, og han vil også gerne bekræfte, at man forhandler med flere forskellige parter. Men han vil ikke ind på, hvor de potentielt nye ejere helt præcist kommer fra.

Svend Lynge Jørgensen har en klar målsætning om, at der skal være en afklaring på klubbens fremtid inden årsskiftet, og forhandlingerne er et resultat af, at Randers FC Holding har sat fut under projekt "klubsalg".

- Jeg tror, der er en generel misforståelse. Nogen siger, vi har prøvet at sælge klubben siden 2015. Det er en sandhed med modifikationer.

- Siden 2015, hvor vi som en af de første klubber vakte interesse fra udlandet, da vi var ved at sælge til Right to Dream, har vi været åbne for helt eller delvist salg. Men vi har ikke proaktivt gjort noget før i foråret.

- I foråret besluttede vi, at vi ville se, om vi kunne få nye investorer ind. Så vi hyrede nogle professionelle folk inden for køb og salg af virksomheder og lavede præsentationsmateriale og den slags, som man nu gør, når man vil sælge en virksomhed.

- Den proces kører, og det vil vi gerne have afsluttet i år på den ene eller anden måde, siger Svend Lynge Jørgensen.

Han forventer dog ikke, at man afhænder 100 procent af aktieporteføljen til nye investorer.

- Dem, vi taler med, lægger alle vægt på, at der er lokal tilknytning, og de ser meget gerne, at nogle af de nuværende aktionærer fortsætter med at være involverede på den ene eller anden måde - som aktionærer eller i bestyrelsesfunktioner for eksempel, siger Svend Lynge Jørgensen.

Formanden fortæller, at nye investorer skal kunne "dokumentere evne og vilje" til at investere et beløb, som bestyrelsen har fastsat, i talentudvikling og spillerbudget i de kommende år.

Hele meningen med et salg er nemlig at gøre Randers FC til en fast del af top-6 i dansk fodbold.

- Hvis ikke det er det, så bliver det ikke til noget. Det er det, der er humlen. Vi er mere fokuserede på det end prisen på grisen, siger Svend Lynge Jørgensen, som med et grin fortæller, at han ikke giver aktierne væk.

Han skynder sig dog at slå fast, at intet er skåret i granit.

- Nu har jeg beskæftiget mig med virksomhedshandel de seneste 25 år. Der har været situationer, hvor jeg troede, det ville være afsluttet i løbet af nogle dage, og så blev det ikke til noget. Og så har der været situationer, hvor jeg troede, at det ikke ville blive til en skid, og så blev det alligevel til noget.

Hvis ikke Svend Lynge Jørgensen og Randers FC Holding lykkes med at sælge klubben inden årsskiftet, vil man kigge på en plan B, der indebærer lokale midler og en formentlig knap så opskruet økonomisk satsning.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“