Rune og Tauson taber og fuldender dårlig Hopman Cup-start

France Tennis French Open Foto: Thibault Camus/Ritzau Scanpix

Danmark tabte 1-2 til Schweiz ved Hopman Cup, efter at Holger Rune og Clara Tauson tabte mixeddoublen.

Danmark må overraskende indkassere et samlet nederlag på 1-2 til Schweiz ved Hopman Cup, en tennisturnering for mixede hold, der spilles i Nice.

Det blev et faktum, da mixeddoublen med Holger Rune og Clara Tauson onsdag aften tabte 3-6, 4-6 til Leandro Riedi og Céline Naef.

Den danske duo, der ikke er hjemmevant med at spille mixeddouble, blev brudt til 3-5 i første sæt, som schweizerne herefter servede hjem.

I andet sæt brød schweizerne til 5-4, og herefter kunne Leandro Riedi serve sejren hjem. Bagud 0-30 i partiet lykkedes det imidlertid for Tauson og Rune at vinde fire dueller på stribe og bryde tilbage.

Glæden var imidlertid kortvarig, for schweizerne brød omgående igen, hvorefter de sikrede sejren med et rent serveparti.

Det var dog ikke nederlaget i mixeddouble, men snarere Holger Runes yderst overraskende nederlag i herresingle til netop Leandro Riedi, tidligere onsdag, der banede vejen for Schweiz' sejr.

Verdensranglistens nummer 160 vandt 6-4, 6-3 over Holger Rune, der er nummer seks i verden.

Holger Rune havde det uventet svært i sin første kamp siden nederlaget i Wimbledon-kvartfinalen til spanske Carlos Alcaraz i sidste uge.

Mens Leandro Riedi spillede sin chance fuldt ud, virkede danskeren uden overskud og gnist.

Holger Rune havde sin eneste breakmulighed i første sæt i kampens første parti, men han udnyttede den ikke.

Leandro Riedi var til gengæld klar og brød til 6-4 og sikrede sætsejren.

I andet sæt brød schweizeren til 5-3 på sin fjerde breakmulighed i partiet, og derefter servede han sejren hjem med et rent serveparti.

Det er den største sejr i karrieren for 21-årige Leandro Riedi, som i 2020 var finalist i juniorernes French Open, som Holger Rune vandt året før.

Tidligere onsdag sikrede Clara Tauson Danmark en 1-0-føring med en sejr på 6-2, 6-3 over Céline Naef, der ligger nummer 157 på verdensranglisten.

Danskeren, der er nummer 89 i verden, tog teten med et servegennembrud til 2-0 i første sæt, og hun holdt derefter serv i resten af sættet.

Clara Tauson måtte dog afværge to breakbolde på vej mod sætsejren, som hun sikrede med endnu et servegennembrud.

I andet sæt brød danskeren til en 3-1-føring, hvilket blev afgørende, og danskeren servede siden sejren hjem og vandt på sin tredje matchbold.

Clara Tauson skulle egentlig have mødt Belinda Bencic ved Hopman Cup, men verdensranglistens nummer 15 trak sig før turneringens start.

Schweiz har vundet de seneste to udgaver af Hopman Cup, der har ligget stille siden 2019, og som tidligere blev spillet i Australien.

Frankrigs hjemmehold er det tredje hold i gruppe 1, og Danmark møder franskmændene torsdag. Her er danskerne tvunget til at vinde, og helst så stort som muligt, for at vinde gruppen.

Den samlede vinder af gruppen går videre til finalen, hvor vinderen af gruppe 2 venter. Den består af Kroatien, Belgien og Spanien, og sidstnævnte stiller med Wimbledon-vinderen Carlos Alcaraz.