Silkeborg stikker kæp i FCN-hjulet med sen sejr

Silkeborg
Superliga Silkeborg IF - FC Nordsjælland Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Silkeborg tog en vigtig sejr i kampen om top-6 og spændte ben for FC Nordsjællands mesterskabsdrømme.

Silkeborg stak søndag en kæp i hjulet på FC Nordsjællands mesterskabsdrømme ved at slå et ellers velspillende FCN-hold 2-1 i Superligaens 20. spillerunde.

FC Nordsjælland var spilstyrende gennem størstedelen af opgøret, men hjemmeholdet Silkeborg tog de tre point på to flotte mål i anden halvleg.

Det sidste mål kom dybt inde i overtiden, og dermed måtte FCN tage slukørede hjem.

Med sejren spillede Silkeborg sig op på Superligaens sjetteplads og bejler dermed til en plads i top-6, når Superligaen brydes op om to runder.

FC Nordsjælland fører fortsat rækken, men er nu blot tre point foran Viborg på andenpladsen.

FCN satte sig fra start på kampen, og Superligaens tophold lykkedes med at stresse Silkeborgs opspil med et højt og energisk pres.

Silkeborg lurede på kontraangreb, men et hav af fejlafleveringer gjorde, at værterne ikke formåede at sætte offensivspillerne i fordelagtige situationer.

FC Nordsjællands dominans gav endelig pote fem minutter før pausen, da midtbanedynamoen Mohamed Diomande efter et langt og flot angreb fandt Emiliano Marcondes i feltet, og han sparkede sikkert gæsterne i front.

Efter pausen kom Silkeborg bedre med, og efter 64 minutter scorede værterne på deres første chance i kampen, da forsvarsprofilen Tobias Salquist pludselig stod fri i FCN-feltet og hamrede bolden i mål til en udligning.

Og dybt inde i overtiden hentede Silkeborg alle tre point, da venstrebacken Lukas Engel bragede bolden i mål via overliggeren.