AGF tager point fra topholdet FCN efter sen udligning

Farum
Superliga FC Nordsjælland - AGF Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

AGF hentede søndag et point i Farum, da holdet spillede 1-1 med topholdet FC Nordsjælland.

En sen scoring af stopperen Thomas Kristensen betød, at AGF rejste fra Farum med et point i bagagen efter at have spillet 1-1 med topholdet FC Nordsjælland.

AGF havde det ellers svært i kampen, der generelt blev domineret af hjemmeholdet, men midtvejs i anden halvleg blev FCN reduceret til ti mand, da angriberen Ernest Nuamah modtog sit andet gule kort i kampen.

Udvisningen ændrede kampbilledet, og AGF fik udlignet efter et hjørnespark, hvor Thomas Kristensen dukkede op og prikkede bolden i mål.

AGF’s fysik var svær for FCN at håndtere, men nordsjællænderne holdt stand til sidst, selv om gæsterne pressede på for at snuppe sejren.

1-1-resultat betyder, at AGF kravler op på sjettepladsen i Superligaen, mens FCN fortsat topper tabellen efter 13 kampe.

FCN tog initiativet i kampen fra første fløjt, mens AGF stod dybt og tæt i kæderne. Hjemmeholdet havde svært ved at nedbryde gæsternes betondefensiv, og det betød, at chancerne udeblev.

Efter lidt over en halv times spil lykkedes det for FCN-angriberen Mads Hansen at sparke bolden i netmaskerne, men linjevogteren vinkede korrekt for offside.

FCN trykkede mere og mere på, og kort før pausen fik topholdet fuld gevinst, da dommeren efter et længere VAR-tjek tildelte Farum-klubben et straffespark, som offensivprofilen Andreas Schjelderup sikkert satte ind.

I anden halvleg fik FCN en gylden mulighed for at udbygge føringen, da holdet fik tildelt endnu et straffespark efter en times spil, men angriberen Mads Hansens skud blev reddet af Jesper Hansen i AGF-målet.

En håndfuld minutter efter blev FCN reduceret til ti mand, da angriberen Ernest Nuamah fik sit andet gule kort.

Udvisningen ændrede kampbilledet, da det pludselig var AGF, der fik FCN ud at løbe.

Gæsterne formåede også at udnytte overtallet, da forsvarsspilleren Thomas Kristensen fik udlignet kort før slutfløjt. AGF pressede på for at tage alle tre point, men FCN holdt stand til sidst, og derfor sluttede kampen 1-1.